Sarcina pe saptamani

Sarcina e o aventura! Iti venim in ajutor cu un ghid util despre sarcina pe saptamani, cu informatii folositoare despre dezvoltarea fatului si simptome specifice in functie de trimestrul de sarcina.


Esti insarcinata? Felicitari! Trebuie sa stii ca fiecare saptamana de sarcina vine cu noutati si provocari. Pentru a afla cum se dezvolta fatul in fiecare etapa, prin ce modificari trece corpul tau odata cu fiecare saptamana de sarcina, ce simptome specifice vei avea, iti oferim un ghid util despre sarcina pe saptamani.

Sarcina este o calatorie minunata, o experienta unica, desi in anumite stadii este insotita de efecte negative sau disconfort. Sarcina este resimtita diferit de fiecare femeie si chiar aceeasi femeie poate avea simptome diferite de la o sarcina la alta. Este important sa stii care sunt etapele fiecarui trimestru de sarcina, ce modificari apar in corp si cum le poti face fata

Este important sa stii ca majoritatea sarcinilor dureaza 37-42 saptamani. De asemenea, o sarcina este impartita in 3 trimestre:

Un copil nascut inainte de saptamana 37 este considerat prematur, iar o sarcina trecuta de 42 saptamani este considerata sarcina peste termen.

Varsta gestatiei se va calcula pe baza ultimei menstruatii si a posiiblei date a ovulatiei, fiind o varsta estimata, deoarece nu se poate sti in general cu exactitate nici data exacta a ovulatiei, nici momentul conceptiei. Astfel, varsta gestationala este cea calculata in functie de ultima menstruatie, iar varsta fetala este varsta reala a fatului (embrionului).

In general, nasterea in intervalul saptamanilor 37-42 este considerata nastere la termen, iar dupa 42 de saptamani se considera nastere post termen.

sarcina pe saptamani primul trimestru
sarcina pe saptamani al treilea trimestru