Simptome Sarcina cum iti dai seama ca esti insarcinata

Saptamana 40 de sarcina

Simptome Sarcina cum iti dai seama ca-esti insarcinata

Afla tot ce se intampla in saptamana 40 de sarcina, cu se simptome te vei confrunta, ce modificari au loc in organismul tau si cum se dezvolta fatul, in acest articol. Citeste si despre al treilea trimestru de sarcina si sarcina pe saptamani.

La 40 saptamani copilul este aproape complet dezvoltat si este pregatit pentru venirea pe lume. Toate organele interne functioneaza corespunzator, desi pamanii si creierul coninua sa se dezvolte chiar si dupa nastere. Copilul dezvolta imunitate. La 40 saptamani fatul cantareste in medie 3300 g si masoara cam 51 cm lungime.

Stratul de vernix caseosa (substanta grasa ce acopera corpul si protejeaza de lichidul amniotic) a fost eliminat. Copilul este in general pozitionat cu capul in jos, pregatit pentru nastere.

In aceasta etapa, durerile pot fi intens din  cauza presiunii date de greutate copilului si de miscarile corpului.

Simptome:

  • oboseala si epuizare fizica;
  • dureri intense de spate si de picioare – durerea este cauzate de presiunea data de greutatea fatului si de miscarile lui;
  • insomnii;
  • schimbari de dispozitie si stari de anxietate si neliniste;
  • contractii Braxton Hicks – in general, acum apar si contractiile reale, adica primul stadiu al travaliului, iar contractiile preced cu aproximativ 20 minute momentul in care cervixul incepe sa se dilate.

In medie, doar 30% dintre sarcini dureaza mai mult de 40 saptamani. Semnele travaliului trebuie identificate la timp. Este important sa diferentiezi contractiile reale de contractiile Braxton Hicks. Cel mai bun semn pentru inceperea travaliului ramane ruperea apei. Uneori, din diverse motive, medicul poate indica nasterea cezariana. Se apeleaza la aceasta interventie daca sanatatea mamei sau a fatului este in pericol.

Uneori se poate apela la inducerea travaliului, prin intermediul unor tehnici sau medicamente. Se apeleaza la travaliul indus cand placenta nu mai este eficienta in a-i conferi fatului elementele necesare.