despre sarcina

Calculator Sarcina

Calculator sarcina

Vrei sa stii cand se va naste copilul tau? In ce anotimp sau zi? Sau vrei sa afli in ce trimestru de sarcina esti si cand vor incepe celelalte trimestre ale sarcinii? Calculatorul de sarcina iti va calcula data posibila a nasterii copilului, data probabila a conceptiei, precum si datele de inceput ale trimestrelor de sarcina.

De ce sa folosesti un calculator de sarcina

Calculatorul de sarcina te ajuta sa afli cam in ce perioada se va naste bebelusul tau. Astfel te poti pregati din timp cu tot ce este nevoie pentru perioada travaliului. De exemplu, stiind perioada estimata a nasterii bebelusului, poti sa iti pregatesti din timp bagajul pentru maternitate!

Cum se calculeaza data nasterii copilului

Data nasterii copilului (DPN) se poate calcula din momentul in care ai aflat ca esti insarcinata si tine cont de data conceptiei, numarul de saptamani de lipsa a ciclului menstrual (amenoree) si termenul mediu al unei sarcini, care este intre 38 si 42 de saptamani.

Metoda 1

Ecografia este cea mai sigura metoda de calcul, medicul putand sa estimeze data nasterii in functie de lungimea si pozitia fatului in uter, dar si in functie de forma pe care o are placenta.

Metoda 2 

Poti numara saptamanile fara menstruatie, incepand cu prima zi a ultimului ciclu. Adaugi apoi 280 zile (40 de saptamani de sarcina), iar rezultatul este data orientativa a nasterii bebelusului.

Metoda 3 

Daca ti-ai urmarit cu atentie ovulatia poti stii cu exactitate care este ziua in care ovulul a fost eliberat in trompele uterine, asadar, poti adauga la aceasta data inca 38 de saptamani si vei obtine data estimata a nasterii.

Ce informatii ofera calculatorul de sarcina

Calculatorul de sarcina te va ajuta sa afli data probabila a conceptiei, anotimpul in care se va naste bebelusul tau, in ce trimestru de sarcina esti precum si cand vor incepe celelalte trimestre de sarcina.


Foloseste si: