Saptamana 34 de sarcina 2

Saptamana 34 de sarcina

Saptamana 39 de sarcina

Afla tot ce se intampla in saptamana 34 de sarcina, cu se simptome te vei confrunta, ce modificari au loc in organismul tau si cum se dezvolta fatul, in acest articol. Citeste si despre al treilea trimestru de sarcina si sarcina pe saptamani.

Disconfortul se poate accentua in aceasta perioada, desi fiecare femeie este diferita si organismul reactioneaza in variate moduri. La aceasta varsta, fatul cantareste aproximativ 2250 g si are lungimea de aproximativ 32 cm. Copilul continua sa ia in greutate.

La ecografii se masoara anumite zone, in general circumferinta capului, circumferinta abdominala si lungimea femurului. La 34 saptamani de sarcina, in general, circumferinta craniana este de 30 cm, lungimea femurului este de 7 cm, iar circumferinta abdominala este de 30 cm. Parul copilului continua sa creasca, iar lanugo incepe sa se reduca treptat.

saptamana 34

Simptome:

  • schimbari bruste de dispozitie, afectarea memoriei, stari de anxietate;
  • balonare si flatulenta – incearca sa eviti alimentele care produc balonare, consuma alimentele in portii mici, mesteca bile si evita alimentele picante;
  • afectarea respiratiei – ca urmare a presiunii puse de copil asupra diafragmei;
  • afectarea vederii;
  • sensibilitate mamara si scurgeri la nivelul mamelonului;
  • dureri de spate si dureri de picioare;
  • contractii Braxton Hicks.

In aceasta etapa majoritatea femeilor afla daca sunt indicatii pentru operatia cezariana. Asigura-te ca aportul de calciu din alimentatie sau suplimente este suficient, pentru a nu priva fatul de acest nutrient esential dezvoltarii lui. E normal sa te simti mai obosita, sa ai dificultati de somn sau dureri. Incearca sa te odihnesti cat mai mult si sa te relaxezi.