saptamana 7 de sarcina

Saptamana 7 de sarcina

saptamana 7 de sarcina

Afla tot ce se intampla in saptamana 7 de sarcina, cu se simptome te vei confrunta, ce modificari au loc in organismul tau si cum se dezvolta fatul, in acest articol. Citeste si despre primul trimestru de sarcina si sarcina pe saptamani.

Bebelusul tau are acum dimensiunea unei afine, se dezvolta tot mai mult bratele si trasaturile faciale. Desi tesuturile care formeaza organele genitale sunt prezente, nu pot fi recunoascute decat in jurul saptamanii 9. Se formeaza mai bine vasele sangvine, iar cordonul ombilical are structura bine dezvoltata si transporta eficient oxigen si nutrienti la fat. Ficatul produce celule sangvine rosii si incep sa se dezvolte pancreasul si intestinele.

Incepand din aceasta perioada, copilul se va dezvolta mai rapid si simptomele se pot intensifica. Incearca sa te odihnesti, sa eviti situatiile stresante, sa te alimentezi corespunzator si in ciuda simptomelor care ar putea fi dificil de gestionat, sa incluzi si activitatea fizica in rutina zilnica, deoarece are beneficii majore, imbunatatind starea generala de bine, conferind energie si prevenind durerile articulare sau musculare.

saptamana 7

Simptome:

  • sani umflati;
  • greata;
  • sangerari gingivale – femeile gravide sunt vulnerabile la probleme gingivale (cum e gingivita) in perioada sarcinii, deoarece creste volumul sangvin si nivelul hormonilor, astfel ca gingiile se umfla si pot sangera mult mai usor;
  • balonare;
  • urinari frecvente;
  • eruptii acneice cauzate de schimbarile hormonale din organism;
  • schimbari bruste de dispozitie;
  • arsuri gastrice – pot cauza disconfort, dar nu afecteaza copilul;

Sangerarile sunt destul de comune si nu au cauza patologica. Cu toate acestea, e nevoie de un consult medical daca te confrunti cu astfel de sangerari sau spotting. In aceasta saptamana se dezvolta dopul gelatinos care protejeaza cervixul de infectii.

Evita contactul cu persoane bolnave si cu copii ce ar putea avea boli ale copilariei. De asemenea, evita contactul cu fecale de pisici, pentru a preveni infectia cu Toxoplasma.