Saptamana 31 de sarcina

Saptamana 31 de sarcina

Saptamana 31 de sarcina

Afla tot ce se intampla in saptamana 31 de sarcina, cu se simptome te vei confrunta, ce modificari au loc in organismul tau si cum se dezvolta fatul, in acest articol. Citeste si despre al treilea trimestru de sarcina si sarcina pe saptamani.

Fatul incepe sa urineze de cateva ori pe zi in lichidul amniotic, care este inlocuit in mod natural de cateva ori pe zi. Prea mult lichid amniotic poate insemna ca fatul nu inghite in mod normal sau ca este prezenta o obstructie gastrointestinala. Lichidul amniotic redus poate insemna, pe de alta parte, ca fatul nu urineaza coresunzator, ceea ce poate indica o afectiuni remala sau a tractului urinar. Nivelul de lichid amniotic se masoara ca parte a ecografiei.

Creierul copilului este in ultimul stadiu de dezvoltare. Parul si unghiutele cresc tot mai mult, se dezvolta mai bine functiile organelor si functiile senzoriale ale fatului.

saptamana 31

Simptome:

  • unghii fragile:
  • ingreunarea respiratiei – este un simptom din ce in ce mai intalnit si mai intens in aceasta perioada si care va dura pana in momentul nasterii (apare deoarece fatul pune presiune pe plamani si afecteaza respiratia mamei, iar simptomele se reduc se obicei la schimbarea pozitiei);
  • urinari frecvente;
  • dureri de spate – sunt date de intinderile ligamentelor si muschilor din regiunea abdominala;
  • scurgeri mamelonare;
  • hemoroizi – sunt un efect advers comun in al treilea trimestru de sarcina, cauzat de greutatea suplimentara se pune presiune pe venele de la acest nivel, cauzand umflare si disconfort;
  • contractii Braxton Hicks.

Se recomanda uneori un consult medical de rutina pentru analizele de baza, de la masurari antropometrice, la masurarea tensiunii, masurarea fundului uterin, teste de urina si analiza ritmului cardiac fetal. Greutatea ta trebuie sa fie cu aproximativ 9 kg mai mare decat inainte de sarcina, iar tensiunea ar trebuie sa ramana la fel in mod ideal.

Testele de urina pot indica anumite infectii, un nivel prea mare al glicemiei sua proteinelor. Nivelul prea mare al glicemiei poate indica diabet gestational, iar nivelul prea mare al proteinelor poate indica hipertensiune arteriale.

Poti incepe sa discuti cu medicul despre optiunile de a naste si poti incepe sa cumperi ceea ce ai nevoie pentru bagajul de maternitate.