Saptamana 21 de sarcina

Saptamana 21 de sarcina

Saptamana 21 de sarcina

Afla tot ce se intampla in saptamana 21 de sarcina, cu se simptome te vei confrunta, ce modificari au loc in organismul tau si cum se dezvolta fatul, in acest articol. Citeste si despre al doilea trimestru de sarcina si sarcina pe saptamani.

In aceasta etapa, fatul are dimensiunea unei andive! Intestinele sunt suficient de dezvoltate, astfel ca pot fi absorbite anumite zaharuri din lichidul amniotic pe care copilul il inghite. Maduva osoasa se dezvolta si contribuite la formarea celulelor sangvine.

Daca ai un baietel, testiculele incep sa coboare. Copilul incepe treptat sa isi formeze un program de somn. Odata cu saptamana 21, pielea copilului incepe sa nu mai fie la fel de translucida.

Simptome:

  • arsuri gastrice;
  • balonare si gaze – sunt cauzate de presiunea crescuta la nivelul esofagului si intregului tract digestiv;
  • secretii mamelonare;
  • piele foarte uscata si cu mancarimi;
  • linea negra si pigmentarea pielii;

saptamana 21

La ecografie se pot vedea structura scheletica si oasele fatului, care se formeaza. Incearca sa fii activa, in ciuda dificultatii, pentru a reduce durerile de spate, varicele si cresterea excesiva in greutate. Pentru a reduce durerile de picioare incearca sa le sprijini pe o perna cand stai pe pat, pentru ca acestea sa fie pozitionate mai sus de nivelul restului corpului. Incearca sa reduci stresul, sa te relaxezi si sa te odihnesti.

Te poti confrunta cu acnee din cauza modificarilor nivelului de hormoni, care cresc activitatea glandelor sebacee. Nu folosi tratamente pentru acnee, deoarece aceasta problema va trece de la sine odata cu nasterea copilului. Unele ingrediente din tratamentele antiacneice ar putea afecta fatul.

Fii activa si ridica picioarele mai sus de nivelul corpului (sprijinindu-le pe o perna ) cand stai intinsa pentru a favoriza circulatia periferica in picioare.