saptamana 6 de sarcina

Saptamana 6 de sarcina

saptamana 6 de sarcina

Afla tot ce se intampla in saptamana 6 de sarcina, cu se simptome te vei confrunta, ce modificari au loc in organismul tau si cum se dezvolta fatul, in acest articol. Citeste si despre primul trimestru de sarcina si sarcina pe saptamani.

In aceasta etapa, ritmul cardiac al fatului este de aproximativ 100-160 batai/minut si poate fi detectat la ecografie, iar fatul este de dimensiunea unui bob de mazare. Incep sa se formeze ochii, urechile, bratele. In aceasta saptamana se formeaza emisferele cerebrale si pot fi inregistrate unde cerebrale.

saptamana 6

Simptome:

  • urinari frecvente – deoarece creste fluxul sangvin la nivel renal, se produce mai multa urina si creste astfel nevoia de a urina;
  • scurgeri vaginale sau spotting;
  • schimbari de dispozitie si stari emotionale mai intense;
  • oboseala si epuizare fizica;
  • greturi marinale.

Simptomele pot fi mai intense din cauza cresterii rapide a fatului. Pot aparea fluctuatii de greutate: unele femei incep sa ia in greutate, in timp ce in cazul altor femei se poate manifesta o scadere in greutate din cauza simptomelor de greata si voma. Activitatea rinichilor creste si vei avea tendinta de a urina mai des. Evita in continuare pestele ce poate contine mercur. Este recomandat sa eviti expunerea la substante chimice, cum sunt cele din vopseaua de par.

De asemenea, din aceasta perioada este recomandat sa eviti si lactatele nepasteurizate, consumul de carne cruda sau gatita insuficient, consumul de oua crude sau alimente care contin ou crud, consumul de peste crud.

Pentru reducerea greturilor matinale este indicat un consum alimentar regulat si variat, evitarea alimentelor prajite, reducerea consumului de cafea, consumul crescut de apa pentru o hidratare optima, consumul meselor in cantitati reduse si mai frecvent, consumul de fructe proaspete.