Varsaturile la copii

varsaturile la copii

Afla totul despre varsaturile la copii, care sunt cele mai frecvente cauze, cum pot fi tratate si la ce alte simptome trebuie sa fie atenti parintii. CUPRINS: 1. Informatii generale … Citeste tot articolul

Displazia de sold la bebelusi

displazia de sold la bebelus

Displazia de sold la bebelusi – iata care sunt semnele si simptomele acestei probleme, cauzele si factorii de risc, ce metode de diagnostic sunt disponibile si ce implica tratamentul. CUPRINS: … Citeste tot articolul

Sanatatea copilului include bunastarea fizica, mentala si sociala. Majoritatea parintilor cunosc elementele de baza ale mentinerii sanatatii copiilor, cum ar fi asigurarea de alimente sanatoase, un somn suficient, activitate fizica si siguranta.

Ce este pediatria?

Pediatria este ramura medicinii care se ocupa de sanatatea si ingrijirea bebelusilor, copiilor si adolescentilor, de la nastere pana la varsta de 18 ani. Pediatria este o specialitate medicala relativ noua, dezvoltata abia la mijlocul secolului al XIX-lea. Avraam Jacobi (1830-1919) este cunoscut ca tatal pediatriei.

Pediatrii sunt medici care gestioneaza starea de sanatate a copilului, inclusiv probleme fizice, de comportament si de sanatate mintala. Medicii pediatri diagnosticheaza bolile copiilor, de la probleme de sanatate minore pana la boli grave.

Obiectivele pediatriei sunt reducerea ratei deceselor infantile si in randului copiilor, controlul raspandirii bolilor infectioase, promovarea unui stil de viata sanatos pentru o viata sanatoasa si facilitarea tratarii copiilor si adolescentilor cu afectiuni cronice.

Controalele pediatrice

Controalele la pediatru se fac de mai multe ori de la nastere pana la varsta de 2 ani si o data pe an, ulterior –  pentru verificari anuale. Medicul pediatru este, de asemenea, prima persoana la care apeleaza parintii ori de cate ori copilul este bolnav.

Medicul pediatru se ocupa de:

  • examinari fizice;
  • vaccinari;
  • monitorizarea cresterii si dezvoltarii;
  • diagnosticarea si tratarea unor boli, infectii, leziuni si alte probleme de sanatate;
  • informare pentru parinti privind sanatatea, siguranta, nutritia si starea generala a copilului;
  • raspunde la intrebarile parintilor privind cresterea si dezvoltarea copilului;
  • face legatura intre parinti si specialistii din diferite domenii medicale, pentru copiii care au nevoie de ingrijiri speciale.

Pediatrii trebuie sa colaboreze indeaproape cu alti specialisti din domeniul medical, cu personalul medical si subspecialistii din domeniul pediatriei pentru a ajuta copiii cu probleme de sanatate.