Ce trebuie sa stim despre conjunctivita? | Intrebari frecvente

Ce trebuie sa stim despre conjunctivita

Afla ce trebuie sa stim despre conjunctivita direct de la domnul Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce trebuie sa stim despre conjunctivita?

Ce trebuie sa stim despre conjunctivita?

Ce trebuie sa stim despre conjunctivita?Aflam raspunsul de la Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog.👉 Nu uitati sa va abonati la newsletterul Mami si Copilul! La abonare veti primi 5 carti digitale gratuite: https://mamisicopilul.ro/newsletter

Gepostet von Mami si Copilul am Montag, 9. Dezember 2019

–  transcriere video interviu cu Dr. Adrian Craciun –

Conjunctivita poate sa fie de doua etiologii. Poate sa fie de cauza infectioasa. Ori am avut o secretie vaginala modificata si copilul, cand s-a nascut, practic s-a inflamat. Si se trateaza, bineinteles, local, cu picaturi cu antibiotic. Se ia o secretie oculara, exista servetele antiseptice.

Dar exista conjunctivita prin canal lacrimal care nu este totalmente deschis. Si atunci vezi ca aceasta secretie conjunctivala persista, in ciuda tratamentului dat, si atunci se face masaj, la coltul ochiului, usor, pe aripa nazala, pe sub ochi, de mai multe ori. Canalul lacrimal se poate deschide si singur. In cazul in care treaba persista, bineinteles, trebuie consultat un medic oftalmolog. Dar, in general, este o boala care cu tratament local se rezolva fara nicio problema.

Despre autor

Dr. Adrian Craciun

Medic primar pediatru in cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Cantacuzino din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *