Ce inseamna bebelusul dismatur? | Intrebari frecvente

Ce inseamna bebelusul dismatur

banner-waterwipes-miababy

Afla ce inseamna bebelusul dismatur direct de la domnul Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce inseamna bebelusul dismatur?

https://www.facebook.com/comunitatemamisicopilul/videos/2493611517361431/?v=2493611517361431

–  transcriere video interviu cu Dr. Adrian Craciun –

Bebelusul dismatur inseamna bebelusul cu greutate mica pentru varsta de gestatie. Si problemele pe care le implica de obicei – adica copilul este la termen sau aproape de termen, dar are greutatea unui copil mai mic, mai prematur.

banner-tommee-tippee-miababy

Problemele, in general, apar in maternitate – acesti copii au tendinta mult mai mare la hipoglicemie. Cauzele dismaternitatii sunt diverse. De la o treaba placentara, sa zicem o insuficienta de irigare a placentei, mergand pana la cauze care pot fi evitate, cum ar fi fumatul. Trebuie sa ai grija in primele 24-48 de ore sa monitorizezi glicemia, sa vezi cum mananca copilul respectiv. Dar ulterior, acasa, nu apare nicio problema. Decat ca, repet, copilul respectiv are o greutate mai mica. Pare mai fragil, dar de fapt nu e mai fragil, este la termen dar nu are greutatea corespunzatoare. Deci problemele dismaturitatii nu apar la o luna, doua luni, trei luni, ci apar la primele zile dupa nastere datorita riscului de hipoglicemie si de tulburari ale metabolismului.

Despre autor

Dr. Adrian Craciun

Medic primar pediatru in cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Cantacuzino din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.