Ce este recomandat pentru o persoana pe care o doare gatul mai tot timpul? | Intrebari frecvente

plasturii contraceptivi avantaje

Afla ce este recomandat pentru o persoana pe care o doare gatul mai tot timpul direct de la domnul Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu – Timisoara. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce este recomandat pentru o persoana pe care o doare gatul mai tot timpul?

–  transcriere video interviu cu Dr. Boris Smoc –

Dr. Boris Smoc:

Sunt persoane pe care le supara gatul din cauza aerului conditionat, si nu putine. Romanul se fereste de aerul conditionat, mai mult decat altii – ii face rau. Dar aceste persoane pe care le supara gatul din cauza aerului conditionat sunt peste tot in Europa. Si pe germani ii supara gatul din cauza aerului conditionat. Poti sa mergi in Germania la cinematograf si sa fii surprins ca unii scot din buzunar o foaie de medicament si iau tablete de supt. Daca stai langa persoana respectiva si incerci sa fii o idee indiscret, o sa vezi ca este vorba despre o tableta cu muschi islandez, care prin substantele mucilaginoase formeaza o bariera protectoare. Chiar in spatiile cu aer conditionat se recomanda aceste tablete cu muschi islandez.

Ii recomand fetei dumneavoastra sa ia aceste tablete la serviciu, doua-trei tablete pe zi daca o supara aerul conditionat. Ne-ati amintit ca nu are stafilococ auriu. Stafilococul auriu este considerat ca facand parte din flora normala a mucoasei bucofaringelui si a mucoasei nazale. Atata timp cat nu exista amigdalita cu puroi, atata timp cat nu exista rinosinuzita, atata timp cat medicul nu constata secretii mucopurulente lineatul nazal mijlociu la endoscopie sau la simpla rinoscopie anterioara.

Stafilococul auriu nu se trateaza, pentru ca daca gasesti stafilococ auriu, si il omori pe baza antibiogramei, dai antibioticele de acolo, s-ar putea sa ai surpriza ca in locul lui sa gasesti microbi periculosi, bacili gram-negativi, clepsiela, pioceani. Mi-ati spus ca fiica dumneavoastra nu are nici streptococ, acest lucru este foarte bun.

O sa va recomand pentru fiica dumneavoastra, dupa cum v-am spus, tabletele disponibile la farmacii cu muschi islandez si o sa va recomand ori un preparat spray cu galbenele, ulei de catina si ulei de bergamota, sau orice alt produs disponibil. Cu acest spray veti avea rezultate bune. Va recomand si un set de analize, sa vedem exudatul faringian, inca o data repetat, sa facem si un exudat faringian pentru candida, poate sa o supere gatul si din cauza candidozei, si sa vedem probele inflamatorii, leucograma, VSH-ul, fibrinogenul, CRP-ul, si sa stabilim ce si cum.

cursuri puericultura

De asemenea, poate fi pus diagnosticul de faringita cronica, cand pe pacient doar il supara gatul si nu exista suferinta obiectiva. Mai sunt pacienti care vin si spun ”pe mine m-a durut gatul tot timpul, m-au durut amigdalele, si am scos amigdalele si dupa operatie ma doare in continuare gatul.” De asta trebuie extrem de bine facuta indicatia pentru amigdalectomie. Va recomand, distinsa doamna, sa tineti pentru fiica dumneavoastra legatura cu medicul de familie, si cu medicul ORL.

Despre autor

Dr. Boris Smoc

Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu - Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.