Mamicile se sperie la orice tuse a bebelusului de pana in 3 luni. Ce le sfatuiti? | Intrebari frecvente

Mamicile se sperie la orice tuse a bebelusului de pana in 3 luni. Ce le sfatuiti

Afla sfaturi utile in caz de tuse a bebelusului de pana in 3 luni direct de la doamna Dr. Isabela Lupu, medic primar ORL pediatrie. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Mamicile se sperie la orice tuse a bebelusului de pana in 3 luni. Ce le sfatuiti?

–  transcriere video interviu cu Dr. Isabela Lupu –

Dr. Isabela Lupu:

In primul rand, le sfatuiesc sa se adreseze unui doctor. Vor veni, copilul va fi consultat de medicul pediatru si ulterior si neaparat si de medicul orelist pediatru.

Ele se sperie, copilul tuseste, tuseste noaptea. Ce trebuie sa facem atunci? O sa mergem la orelist si o sa ne spuna: trebuie sa stim foarte bine sa-i curatam nasul. Dezobstructia nazala si toaleta foselor nazale este foarte importanta. Si aceasta se face folosind solutii saline, solutii de ser fiziologic sau alte produse standardizate. Bineinteles, avem nevoie si de un aspirator nazal, care la copiii foarte mici are un dispozitiv de adaptat special pentru fose nazale mici ale copilului.

Cand secretiile sunt foarte abundente, trebuie sa facem si controlul lor – si atunci o sa le recoltam copiilor un exudat nazal alaturi de un exudat faringian, vom face o analiza bacteriologica si pacientul (copilasul mic) va primi un tratament corespunzator. Concomitent, se asociaza foarte frecvent si un antialergic de generatie unu, care va scadea secretiile copilului.

Dar, in principal, sa nu uitam sa curatam si sa toaletam fosele nazale ale copilului. Daca se asociaza cu alte simptome, apare febra, apar secretiile foarte purulente, atunci intervenim si cu un tratament mult mai complicat. Aceste secretii fiind abundente vor determina o tuse a copilului, care atunci ne determina sa ne adresam si sa fim mult mai incisivi in tratament.

cursuri puericultura
Despre autor

Dr. Isabela Lupu

Medic primar ORL pediatrie.

One Comment on “Mamicile se sperie la orice tuse a bebelusului de pana in 3 luni. Ce le sfatuiti? | Intrebari frecvente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *