Este bine sau nu sa fie scosi polipii? | Intrebari frecvente

Este bine sau nu sa fie scosi polipii

Afla daca este bine sau nu sa fie scosi polipii direct de la domnul Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu – Timisoara. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Este bine sau nu sa fie scosi polipii?

–  transcriere video interviu cu Dr. Boris Smoc –

Dr. Boris Smoc:

Da – cand polipii creeaza probleme, este bine si este indicat sa-i scoatem. Pacientul cu polipi respira greu, respira noaptea dificil, nu poate auzi, aude mai rau din cauza otitelor seroase care apar.

Apar tulburari de morfologie a fetei – nasul este ingust, maxilarul superior impins in fata, dintii rau implantati, bolta palatina ogivala.

Copilul nu invata bine la scoala, la gradinita, creierul nu se oxigeneaza suficient. In permanenta coboara secretii de la nivelul acestor vegetatii adenoide care sunt, de fapt, tesut limfatic pe bolta rinofaringelui, de structura asemanatoare cu amigdalele palatine, facand parte din inelul limfatic al lui Valdair.

De acolo de la vegetatiile adenoide, de la asa-zisii polipi ai copilului coboara secretii care irita in permanent in jos faringe, laringe, trahee, si creeaza o senzatie permanenta de tuse.

cursuri puericultura

Da, este bine sa operam vegetatiile adenoide si pentru celelalte probleme gastro-intestinale care pot aparea. Din cauza acestor secretii care se scurg in episoadele de acutizare, copilul face limfadenite mezenterice, face inflamatii ale ganglionilor din zona gastrica, si atunci prezinta des dureri abdominale. De aceea este bine sa operam copilul cu polipi.

Aceasta respiratie dificila noaptea poate ajunge uneori chiar si la apneea in somn, aceasta mai ales atunci cand se combina hipertrofia polipilor, hipertrofia vegetatiilor adenoide, cu hipertrofia amigdaliana, si ele se pot opera in acelasi timp.

miababy magazin
Despre autor

Dr. Boris Smoc

Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu - Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *