Care este diferenta dintre sinuzita si raceala? | Intrebari frecvente

Care este diferenta dintre sinuzita si raceala

Afla care este diferenta dintre sinuzita si raceala direct de la domnul Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu – Timisoara. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Care este diferenta dintre sinuzita si raceala?

–  transcriere video interviu cu Dr. Boris Smoc –

Dr. Boris Smoc:

Sinuzitele acute sunt, practic, raceli comune. Daca gandim sinuzitele acute per ansamblu, va fi un mare cerc – acestea vor fi sinuzitele acute, racelile comune.

Inauntrul acestui cerc vor fi sinuzitele post-virale. Aceste sinuzite post-virale sunt cele care apar dupa zece zile de la raceala comuna sau la care simptomatologia se amplifica dupa cinci zile de la debut, si in interiorul acestui cerc de care v-am spus de sinuzite post-virale, mai apare inca un cerc mai mic de sinuzite acute bacteriene.

Sinuzitele acute bacteriene sunt cele la care febra creste, durerea la nivelul obrazului este intensa, markerii inflamatori (proteina C reactiva) este crescuta.

Despre autor

Dr. Boris Smoc

Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu - Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *