Cum stiu daca bebelusul este hranit corect? | Intrebari frecvente

Cum stiu daca bebelusul este hranit corect

banner-tommee-tippee-miababy

Cum stiu daca bebelusul este hranit corect? Aflati raspunsul direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Cum stiu daca bebelusul este hranit corect?

Cum stiu daca bebelusul este hranit corect?

Cum stiu daca bebelusul este hranit corect? Aflam raspunsul de la Dr. Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie, instructor formator.

👉 Nu uitati sa va abonati la newsletterul Mami si Copilul! La abonare veti primi 3 carti digitale gratuite: https://mamisicopilul.ro/newsletter

Posted by Mami si Copilul on Friday, October 5, 2018

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

banner-tommee-tippee-miababy

Bebelusul hranit suficient este un bebelus care se dezataseaza de la san singur. Un bebelus hranit suficient refuza mancarea. Exista miscari de lateralitate ale capului prin care refuza lingurita in cazul copilului diversificat. Si mai e ceva: exista si copilul de opt-noua luni care spune „nu”, si o spune atat de sugestiv incat nu-l mai fortezi. Din pacate, ca sa stim ca refuza alimentatia sau ca s-a saturat, avem nevoie sa fim si noi foarte atenti.

Pentru ca daca noi ne uitam la televizor si incercam sa alimentam copilul, s-ar putea sa pierdem momentul. Supraalimentarea copilului, pentru ca cineva va obosi in relatia dintre cei doi – mama care incearca cu orice pret sa-i dea tot bolul, ca sa fie fericiti adultii in general, si copilul care refuza cu obstinenta, pana la urma s-ar putea ca acel copil sa cedeze, sa manance mai mult decat trebuie, si din pacate sa devina un obicei prin distensia abdominala si o poarta periculoasa de intrare spre obezitate.

Supraalimentatia de cele mai multe ori vine din insistenta absolut exagerata a parintelui ca acel copil sa termine bolul – bolul pe care parintele il considera a fi necesar, nu copilul. Copilul stie foarte bine cat sa manance.

Important este ca noi sa fim in stare sa percepem acceptul lui, sa respectam acest drept al copilului de a refuza, si sa nu incercam sa ii demonstram ca noi suntem mari si puternici si el este mic, neputincios si obligat sa se supuna, pentru ca filosofia vietii lui va fi una praf. Si, din pacate, noi o sa fim singurii culpabili.

cursuri puericultura

9Sa ne aducem aminte ca si noi am fost fortati poate sa mancam si am varsat imediat dupa masa, sa ne aducem aminte ca poate nu toate alimentele ne-au placut si sa nu incercam sa impunem copilului ceea ce el refuza, pentru ca va pati exact ce poate am patit si noi la varsta lor, si toata viata va ramane cu un dezgust profund la ideea de a manca un anumit aliment, daca nu chiar mai multe.

Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

4 Comments on “Cum stiu daca bebelusul este hranit corect? | Intrebari frecvente”

  1. Am si eu o întrebare eu o întrebare eu alăptez si mănâncă dar plânge bea ceai de colici si vomita tot ce mănâncă ce e de făcut lapte praf nu vrea

  2. Bună ziua am și eu o întrebare am o fetita de 5 luni și este hrănită cu lapte praf dar deja refuza sa mănânce deja laptele nu mai vrea sa mănânce lapte dar mâncare nu o refuza aia o mănâncă!. Întrebarea mea este dacă ii dau doar mâncare nu o sa aibă nimica?

  3. Bună seara am si eu o întrebare am o fetiță de 2 luni si as vr sa stiu daca as putea să-i dau ceva de somn liniștit pt ca nu doarme cum trebuie noapte e neliniștită se foieste.afara doarme si cate 4 ore si in casa mai deloc sau sa doarma o infas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *