Cand se simt miscarile copilului? | Intrebari frecvente

Cand se simt miscarile copilului

Afla cand se simt miscarile copilului, din ce saptamana poti simti copilul miscandu-se in burtica, direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Cand se simt miscarile copilului?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

Povestea miscarilor fetale active, deci a miscarilor copilasului in burtica mamei, este o poveste veche si frumoasa pentru ca in credinta populara sa spune ca primul copil se misca pe la 4 luni si jumatate, undeva pe la 16-18 saptamani, iar cel de al doilea copil mult mai devreme.

Aceste miscari ale fatului, prima data, nimeni nu stie exact la ce varsta se petrec, vorbesc din punct de vedere subiectiv si vorbesc din punct de vedere al mamei. Din punctul de vedere al mamei, aceste miscare se percep intai ca o adiere de vant, apoi se intensifica si ulterior devin lovituri adevarate.

Asa ca undeva dupa varsta de 16 saptamani se pot percepe si nu sunt miscari de anse intestinale, cu care de foarte multe ori se confunda. Deci e important sa stim ca miscarile se repeta, ca sunt periodice in primele 24 de ore iar sentimentul pe care il dau femeii insarcinate este unul absolut magic. E magic pentru ca este ceva viu in interior si pentru prima oara constati ca esti complet lipita o fiinta vie care iti va schimba viata, acesta este un aspect si al doilea este ca acolo, ca e prezenta, si cand se poate face nimic altceva decat sa o iubesti.

Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

One Comment on “Cand se simt miscarile copilului? | Intrebari frecvente”

  1. Cum sunt mișcările fatului in trimestrul al treilea de sarcina ? Intensitate , ritm , frecventa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.