Intrebari frecvente

Ce solutii terapeutice exista pentru o gravida cu nasul infundat? | Intrebari frecvente

Afla ce solutii terapeutice exista pentru o gravida cu nasul infundat direct de la domnul Dr. Silviu Albu, profesor universitar doctor. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce solutii terapeutice exista pentru o gravida cu nasul infundat?

–  transcriere video interviu cu Dr. Silviu Albu –

Dr. Silviu Albu:

Gravida cu nasul infundat este o provocare pentru medicul practician pentru ca sunt in discutie mai multe entitati patogenetice. In al doilea rand, medicul practician trebuie sa fie atent pentru ca nu trateaza un singur pacient – trateaza doi pacienti. Unul este in devenire si are o responsabilitate enorma asupra pacientului in devenire, asupra copilului care se dezvolta in gravida care sta in fata lui. El trebuie in acelasi timp sa-i curme suferinta, pentru ca datorita starii particulare fiziologice in care se gaseste, respiratia nazala are un rol deosebit de important in confortul de viata al pacientei respective.

In cazul unui nas infundat la gravide sunt mai multe alternative care pot exista individual sau se pot complica. In primul rand ar fi o rinita de sarcina. Rinita de sarcina este o suferinta care apare la o treime din gravidele in mod normal. Este o exagerare a ciclului nazal normal, o perturbare a fiziologiei normale sub impregnatia hormonala care face ca nasul sa fie infundat in ultimul trimestru de sarcina. Acesta este un fenomen fiziologic care face imposibila viata gravidei din fata noastra. In al doilea rand, poate fi o rinita alergica existenta si agravata de sarcina pacientei respective. Si nu in ultimul rand poate fi o viroza respiratorie manifestata cu nas infundat.

In oricare din aceste variante medicul practician trebuie sa fie foarte, foarte atent la ce administreaza, atat pe cale generala, cat si pe cale locala. Si in acest context trebuie subliniat faptul ca exista substante dovedite si certificate ca fiind sigure in timpul sarcinii pentru a putea fi folosite cu succes si cu siguranta deplina pentru produsul de conceptie. Deci sfatuiesc gravidele aflate in aceasta situatie sa se adreseze medicului practician care va sti cu siguranta sa o indrume, sa o ajute sa duca o viata normala pentru a se bucura in liniste de perioada in care se gaseste in acel moment.

Dr. Silviu Albu

Profesor universitar, doctor.

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

2 săptămâni ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

4 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

4 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago