Se poate naste si in alta pozitie decat cea clasica? | Intrebari frecvente

Se poate naste si in alta pozitie decat cea clasica

Afla daca se poate naste si in alta pozitie decat cea clasica direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Se poate naste si in alta pozitie decat cea clasica?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

Da, se poate si cred ca este indicat si ar fi mult mai fiziologic sa nastem in alta pozitie, nu pe spate. Popoarele in Africa nasc pe un fel de scaunel. N-am spus ca as recomanda asa ceva, dar este fiziologic sa impingi stand usor ridicat, si in niciun caz pe spate. Insa, daca aceasta este pozitia clasica ce permite, de fapt, expulzia copilului, si acestea sunt ghidurile, inseamna ca le respectam. Dar se poate naste si intr-o alta pozitie.

In general, la fel, echipa medicala medic-ginecolog-neonatolog-anestezist si mama, moasa sunt cei care stabilesc in ce pozitie sa nasca si unde sa nasca (in pat, pe masa ginecologica sau pe un alt dispozitiv).

Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.