Imbratisarile si dezvoltarea inteligentei copilului

imbratisarile

banner-peg-perego-miababy

Nimic nu se compara cu senzatia de caldura si protectie pe care o simte un copil atunci cand este imbratisat. Dar pe langa siguranta si confort, imbratisarile au efecte benefice si asupra dezvoltarii intelectuale a copiilor. Afla de ce copiii care sunt imbratisati mai des au toate sansele sa devina mai inteligenti. 

Ai toate motivele din lume sa-ti imbratisezi copilul cat mai des. Cercetatorii iti ofera si unul demonstrat stiintific: imbratisarile ajuta la dezvoltarea inteligentei copilului.

Bebelusul si dezvoltarea creierului prin mangaiere

A invata presupune sa citesti, sa studiezi, sa calculezi si multe alte procese. Am inceput, ca bebelusi, sa exploram atingand lucruri. Dintre cele cinci simturi, atingerea este prima care se dezvolta. Cu ajutorul ei, un nou-nascut trebuie sa se ghideze in noua lui lume.

Intr-un articol din Stanford’s Medicine, dr. Susan Crowe, medic obstetrician si director la Spitalul pentru copii Lucile Packard, prezinta cele noua etape instinctuale aparute imediat de dupa nastere. „Plans de nastere, relaxare, trezire, activitate, odihna, cautarea sanului mamei, familiarizare, alaptare si somn.” De indata ce este posibil fizic, este timpul pentru contactul piele pe piele si indrumarea copilului catre alaptare.

banner-peg-perego-miababy

Doar faptul ca il tii in brate in prima ora poate ajuta la normalizarea temperaturii corpului, a batailor inimii si a respiratiei. De asemenea, multi bebelusi inceteaza sa planga de la prima imbratisare. Simultan, mama elibereaza mai multi hormoni de relaxare. In cazul in care partenerul mamei tine si el copilul in brate, se pun bazele unei legaturi si intre ei.

Citeste continuarea pe KUDIKA.RO

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *