Dublu test in sarcina

dublu test in sarcina

Dublul test in sarcina este o analiza care se face in primul trimestru de sarcina, in general intre saptamana a 11-a si a 13-a de sarcina. Aflati tot ce trebuie … Citeste tot articolul

Triplul test in sarcina

triplul test in sarcina

Triplul test in sarcina masoara trei markeri materni, alfa-fetoproteina (AFP) pentru defectele de tub neural si alti 2 hormoni numiti estriolul neconjugat si gonadotropina corionica umana (sau HCG), valori care … Citeste tot articolul

Screening prenatal

Testele de screening prenatal sunt un set de proceduri care sunt efectuate in timpul sarcinii pentru a determina daca un bebelus este sanatos. Majoritatea acestor teste sunt neinvazive. De obicei, sunt efectuate in timpul primului si celui de-al doilea trimestru, desi unele sunt efectuate in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina.

Un test de screening poate indica riscul sau probabilitatea pentru o anumita afectiune. Cand rezultatele unui test de screening sunt pozitive, testele de diagnostic pot oferi un raspuns definitiv. Unele teste de screening prenatal sunt proceduri de rutina, cum ar fi testele de toleranta la glucoza, care a verifica existenta diabetului gestational.

Testele de diagnostic

Un test de diagnostic arata cu siguranta daca mama sau copilul au o anumita afectiune. Testele de diagnostic confirma sau exclud problemele de sanatate. Unele teste sunt recomandate pentru toate femeile, cum ar fi screening-urile pentru diabetul gestational, sindromul Down si HIV. Alte teste pot fi oferite in functie de:

  • varsta;
  • istoric personal si familial de sanatate;
  • etnie;
  • rezultatele testelor de rutina.

Ecografia in sarcina

Ecografia este utilizata in sarcina pentru a vedea daca bebe se dezvolta corect, daca e sanatos, poate confirma numarul de embrioni, poate ajuta la calcularea datei scadente, pentru a verifica ulterior dezvoltarea copilului, pentru depistarea unor anomalii, depistarea sexului copilului, examinarea pozitiei placentei etc.