De cate ori trebuie consultat medicul in timpul sarcinii? | Intrebari frecvente

De cate ori trebuie consultat medicul in timpul sarcinii

Afla de cate ori trebuie consultat medicul in timpul sarcinii direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

De cate ori trebuie consultat medicul in timpul sarcinii?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

Recomandarea de a se prezenta la preluarea gravidei de fapt vine cu putin inainte de sarcina. Recomandam calduros ca orice femeie care isi doreste sa ramana insarcinata sa se prezinte la medic impreuna cu partenerul ei pentru a fi luata in evidenta si pentru a face ateva investigatii de bun simt – un examen clinic, care ne demonstreaza daca suntem in regula, sa avem cateva analize, si in functie de asta sa stim sa corectam eventualele deficite.

Odata trecut acest hop, deci consultul prenatal, vorbim despre perioada de sarcina. In primele trei luni este grozav sa ne prezentam la medic, sa fim luati in evidenta, sa se puna diagnostic de sarcina si sa facem primele analize.

Pana in luna a 7-a mergem cel putin o data pe luna la medicul de familie si o data pe luna sau la nevoie la ginecolog. Din luna a 7-a – a 8-a, se merge de doua ori pentru la medicul de familie si cel putin de doua ori pe luna la medicul ginecolog. Mai este de dorit sa avem cel putin un consult sau o sedinta de consiliere impreuna cu neonatologul si cu anestezistul, pentru ca sarcina poate fi finalizata printre nastere spontana, dar care sa necesite anestezie epidurala si nu in ultimul rand poate sa necesite operatie cezariana.

In concluzie, avem o echipa mai mare care ne ingrijeste. Echipa este formata din medicul de familie, asistentul medicului de familie, medicul ginecolog, neonatolog si de asistenta de ocrotire din maternitate.

cursuri puericultura
Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.