Este permis sexul in timpul sarcinii? | Intrebari frecvente

este permis sexul in timpul sarcinii

Afla daca este permis sexul in timpul sarcinii direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Este permis sexul in timpul sarcinii?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

In primul rand un copil se naste din iubire. Eu nu cred in viitorul unei omeniri unde copiii s-ar naste in afara iubirii, ca sa fie foarte clar ce cred. Si spun asta pentru ca atunci cand doi oameni se iubesc nu exista obstacole intre ei. Oamenii se pot iubi pana tarziu in sarcina, fara niciun fel de problema, pentru ca au fantezii, au dragoste, au dorinta de a se apropia unul de altul, dar atentie, au nevoie sa inteleaga totusi ca exista sarcina si ca exista nevoia de protectie.

Se pot iubi pana tarziu, undeva prin luna a 7-a sau luna a 8-a, problema este insa sa adapteze modul de a se iubi la starea gravidei. Intelegerea, grija discreta fata de celalalt, intelegerea nevoii de a proteja gravida, de a oferi bucurie fiecaruia dintre parteneri.

Aceasta nu este unilaterala si aici apare o mare drama. Schimbarile hormonale care se intampla in organismul gravidei duc la scaderea libidoului, mai ales in ultimele trei luni de sarcina. Nu se intampla acelasi lucru la tati si atunci tatii sa simt foarte frustrati si daca exista anxietate materna in ultimele trei luni de sarcina atunci exista din pacate depresie paterna. Tatal se simte pe locul al 14-lea, se simte neglijat.

Din pacate cele mai multe adultere se petrec in aceasta perioada si e bine ca cei doi sa discute, este bine sa aiba o relatie calda, prietenoasa si in general, mai e ceva important, sa-l iubesti pe celalalt si cu creierul. Bine, aceasta este varianta ideala, sa existe si sa se completeze astfel cei doi.  Asa ne-am dori pentru toti tinerii.

cursuri puericultura

Pe de alta parte, din pacate, un act sexual care poate fi foarte violent poate sa duca la diverse probleme. In primul rand privesc securitatea gravidei si atunci intotdeauna trebuie sa fim atenti.

Este indicat si chiar de dorit ca cei doi sa se iubeasca timpul sarcinii pentru ca hormonii pe care ii pun in miscare protejeaza copilul. Endorfinele care se varsa in timpul actului iubirii pot sa aduca o stare de bine, de satisfactie, de liniste in cuplu si pot produce o stare de siguranta pentru copilas. Copilului ii place ca cei doi sa se iubeasca. Daca vine pe lume intr-o familie in care oamenii nu se iubesc nu e bine.

miababy magazin
Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

One Comment on “Este permis sexul in timpul sarcinii? | Intrebari frecvente”

  1. Bună ziuă. Sunt însărcinată în luna 6 și as vrea sa știu dacă pot sa îmi schimb doctorul ginecolog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.