Cum stim ca sufera copilul de inima? | Intrebari frecvente

Cum stim ca sufera copilul de inima

Afla cum stim ca sufera copilul de inima direct de la domnul Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Cum stim ca sufera copilul de inima?

Cum stim ca sufera de inima copilul?

Cum stim ca sufera de inima copilul?Aflam raspunsul de la Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog.👉 Nu uitati sa va abonati la newsletterul Mami si Copilul! La abonare veti primi 5 carti digitale gratuite: https://mamisicopilul.ro/newsletter

Gepostet von Mami si Copilul am Montag, 9. Dezember 2019

–  transcriere video interviu cu Dr. Adrian Craciun –

Malformatiile cardiace la copil se diagnosticheaza prin ecocardiografie dar, datorita performantelor ecografice din ultima vreme, se poate pune si diagnosticul prenatal, si atunci este bine in caz ca, Doamne-fereste, s-a intamplat ca medicul obstetrician sa-ti spuna ca e o problema la inima, sa atentionezi ca neonatologul sa stie dinainte ce-l asteapta, si eventual mama sa nasca intr-un loc in care sa se poata interveni ulterior si chirurgical, locuri care, din pacate, in Romania nu prea exista.

Care sunt semnele malformatiilor cardiace? Exista malformatii incompatibile cu viata, care merg cu cianoza, daca nu sunt operate imediat, ajung imediat la exitus. Dar exista si malformatii care fac ca copilul sa nu prezinte, practic, decat un suflu care se aude la stetoscop, eventual se mai poate cianoza sau albi usor in jurul guritei.

Cand doctorul  vede asa ceva, indica o ecocardiografie care, daca este facuta de cineva competent, iti pune diagnosticul. Sunt malformatii, repet, care nu sunt compatibile cu viata, sunt unele care trebuie operate cat mai repede si sunt unele care pot fi operate mai tarziu. Depinde de cauza, dar ecocardiografia este cea care pune diagnosticul.

Despre autor

Dr. Adrian Craciun

Medic primar pediatru in cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Cantacuzino din Bucuresti.

One Comment on “Cum stim ca sufera copilul de inima? | Intrebari frecvente”

  1. Buna seara.Fetita noastra are 5 ani și are diagnostic de deranj venos de da varsta de 1 luna.Dianostic primit de la Tg.Mures si Brașov Clinico.Cat de grav Este? Va multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *