Ce parere aveti despre nasterea in apa? | Intrebari frecvente

Ce parere aveti despre nasterea in apa

Afla parerea unui medic despre nasterea in apa direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce parere aveti despre nasterea in apa?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

Cred ca este experienta minunata, dar cu niste conditii foarte clare. In primul rand asigurarea unui mediu foarte curat. Nu curat – excesiv de curat! Asigurarea ca in acea echipa toata lumea sa fie echipata corespunzator si, nu in ultimul rand, mama sa fie inconjurata de liniste, de calm, sa fie relaxata si, nu in ultimul rand, sa fie antrenata pentru asa ceva. Poate fi o experienta foarte frumoasa sau poate fi o experienta destul de dramatica si cred ca, indiferent daca decidem sa finalizam sarcina prin nastere in apa sau sa o finalizam printr-o nastere spontana sau cezariana – decizia ramane tot una mixta a unei echipe intregi.

Exista maternitati la care se naste in apa insa, din pacate, exista un risc de infectii destul de mare. Exista, de asemenea, necesitatea unei echipe extrem de bine antrenate pentru a asista mama, pentru a prelua copilul si a acorda tuturor ingrijirile necesare. Sigur ca exista ideea de a naste in apa de mare, sigur ca exista ideea de nastere in maternitati special dotate cu cazi speciale si cu incaperi speciale.

Nu recomand nasterea la domiciliu. In mod categoric, in conditiile actuale in Romania, nu recomand nasterea la domiciliu si in niciun caz in cada persoanala din baie, asa cum inca si din pacate se mai tenteaza. In niciun caz fara asistenta medicala specializata, intr-un mediu sigur, intr-un mediu curat, intr-un mediu dezinfectat, intr-un mediu controlat, este cu totul altceva.

Experientele se pot termina foarte prost. Putem pierde mama, putem pierde copilul. Deci nu recomand experiente care se pot finaliza prost, ci doar cele verificate – cu echipa medicala, cu asistenta corespunzatoare si unitati dotate foarte bine si, nu in ultimul rand, avizate sanitar pentru modul de nastere pe care o doresc.

cursuri puericultura
Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *