Ce cauze are scaunul verde al bebelusului? | Intrebari frecvente

Ce cauze are scanul verde al bebelusului

Afla ce cauze are scaunul verde al bebelusului direct de la domnul Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce cauze are scaunul verde al bebelusului?

–  transcriere video interviu cu Dr. Adrian Craciun –

Scaunul verde al beblusului poate sa fie din multiple cauze. Cea mai frecventa cauza, mai ales in primele zile dupa nastere, cand poate nu ai suficient lapte si te incapatanezi sa-i dai numai san, pentru ca laptele praf este “otrava”, este asa-numitul “scaun de nemancare”. La nastere, copilul elimina un scaun negru numit “meconiu”, care e din viata intrauterina, dupa aceea este “scaunul de tranzitie”, care este verde maroniu, si care se transforma incet in “scaun de lapte”, care este galben.

Daca va manca lapte de mama, scaunul va fi semi-lichid, ca mustarul, si va face foarte frecvent, cam la fiecare masa, iar daca va manca lapte praf, scaunul va fi mai pastos, dar culoarea lui, in mod obisnuit, este galbena.

Ce inseamna scaun verde? Poate sa fie de nemancare, daca nu ia suficient lapte, dar poate fi si o cauza infectioasa, si-atunci scaunul verde se mai asociaza cu mucus sau cu sange in scaun, se mai poate asocia cu febra sau cu stare generala proasta. Atunci trebuie preluate analize de scaun, adica o coprocultura si o coprocitograma, dar nu intotdeauna un scaun verde arata o infectie digestiva a copilului.

Uneori se spune ca si daca mama mananca foarte multe legume verzi,spre exemplu spanac sau broccoli,  fatul poate avea scaune verzi. Nu stiu daca este real, dar daca nu prezinta si alte semne infectioase, gen febra, varsaturi, stare proasta, nu te prea gandesti la o infectie. Nu e o tragedie.

Despre autor

Dr. Adrian Craciun

Medic primar pediatru in cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Cantacuzino din Bucuresti.

6 Comments on “Ce cauze are scaunul verde al bebelusului? | Intrebari frecvente”

  1. Bună ziua! Bebelușul meu are 6 luni si când mănâncă la sân se incordeaza si plînge de transpiră tot.Ce credeti ca se întâmplă? Ar trebui sa renunt la san? Mulțumesc

  2. Bună ziua am o întrebare am o fetita de 2luni și o săptămână pana la o luna și o săptămână am alaptat-o dar și supliment la care a încetat sa mai mănânce piept și am rămas la lapte praf Aptamil scaune destul de rare dar și ajutata cu supozitor la doua luni am schimbat laptele la Nan Confortis scaun la doua zile dar singura culoarea este un verde nici închis dar nici deschis și pastos este normal. Mulțumesc

  3. Buna! Fetița mea are 8 săptămâni și are probleme cu constipația ii dau doar sân. Îmi recomandați ceva sa ce as putea mânca sa ii facă bine. Multumesc!

  4. Eu ii dau lp nan ha si face verde am făcut si analize totul bn…este activ mănâncă nu face temperatura…multumesc

  5. Bună! Fetita mea are 2 luni și 4 zile.
    Este constipata, nu face scaunul deloc singura doar ajutata cu supozitoare. Ce as putea face în privința asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *