Care sunt cele mai frecvente cauze ale raguselii? | Intrebari frecvente

Care sunt cele mai frecvente cauze ale raguselii

Afla care sunt cele mai frecvente cauze ale raguselii direct de la domnul Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu – Timisoara. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale raguselii?

–  transcriere video interviu cu Dr. Boris Smoc –

Dr. Boris Smoc:

Cele mai frecvente cauze ale raguselii sunt afectiunile inflamatorii ale laringelui – laringitele. Sunt, dupa cum am vorbit mai inainte, nodulii vocali, sunt polipii laringieni, sunt formatiuni tumorale la nivelul tuturor structurilor anatomice, la nivelul carora se formeaza vocea – si anume nas, faringe, laringe, trahee. Putem cauta si disfonii pasagere, disfonii functionale, disfonii psihogene la persoanele cu tulburari psihice.

Trebuie sa ne uitam atent si dupa tulburarile de inervatie ale laringelui, la formatiunile de vecinatate care comprima nervii, care asigura inervatia laringelui, si produc aceasta disfonie. Mai apar in sclerodermie, mai apar in tetanos tulburari laringiene, tulburari ale vocii, si trebuie sa privim pacientul pe ansamblu.

Despre autor

Dr. Boris Smoc

Dr. Boris Smoc, medic primar ORL Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu - Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.