Cand se poate vedea sexul copilului la ecograf? | Intrebari frecvente

Cand se poate vedea sexul copilului la ecograf

Afla cand se poate vedea sexul copilului la ecograf, direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Cand se poate vedea sexul copilului la ecograf?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

Am evitat raspunsul la aceasta intrebare si sa va spun de ce. In primul rand pentru ca eu nu am fost curioasa sa vad asta, nu mi se pare corect fata de parinti sa afle neaparat sexul copilului, mi se pare o dovada maxima de egoism. Imi pare rau, dar asta e, si va spun de ce.

De multe ori taticii isi doresc baiat, mamicile isi doresc fetita si de aici incep o gramada de probleme. Cine e de vina ca iesit fata sau baiat? Sa fie foarte clar – sexul este dat de tata, nu de mama.

Departe de a fi misogina, este important sa stim ca indiferent ce acolo, l-a dat Dumnezeu si e in gradina noastra si il crestem. De foarte multe ori scenarita face asa: o sa aveti o fetita, minunat, si sa naste un baietel si e o dezamagire crunta, toata lumea cumparat hainute de o culoare si ne trebuie alta culoare. Asta este o situatie destul de frecvent intalnita.

Pentru ca m-ati intrebat cand se poate vedea sexul copilului la ecograf, raspunsul este in functie de cum e pozitionat copilul. Nu va pot sa un raspuns corect si va spun de ce, pentru ca depinde de performanta ecografului, indiscutabil de performanta ecografistului si depinde de pozitionarea copilului.

cursuri puericultura

Copilul poate sa stea cu spatele si sa nu vezi sau sa stea din prima cu fata si sa poti sa spui foarte, foarte devreme. In general se poate spune cam din a treia-a patra luna la ecografele performate. In rest la celelalte, undeva la 6-7 luni, dar ar fi de dorit daca tot ne-am dorit un copil sa nu ne uitam dupa sex, doar sa il iubim, ca daca il iubim o sa fie bine.

Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

One Comment on “Cand se poate vedea sexul copilului la ecograf? | Intrebari frecvente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *