Este sezonul rece, iar copilasii, mai ales cei care sunt in comunitate si bebelusii devin mucosi. Cum procedam?

bebelusii devin mucosi cum procedam

Afla ce sa faci atunci cand copiii si bebelusii devin mucosi direct de la doamna Dr. Isabela Lupu, medic primar ORL pediatrie. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Este toamna, iar copilasii, mai ales cei care sunt in comunitate si bebelusii, devin mucosi. Cum procedam?

Este toamna, iar copilasii, mai ales cei care sunt in comunitate si bebelusii, devin mucosi. Cum procedam?

Este toamna, iar copilasii, mai ales cei care sunt in comunitate si bebelusii, devin mucosi. Cum procedam? Aflam raspunsul de la Dr. Isabela Lupu, medic primar ORL pediatrie.

👉 Nu uitati sa va abonati la newsletterul Mami si Copilul! La abonare veti primi 4 carti digitale gratuite: https://mamisicopilul.ro/newsletter

Posted by Mami si Copilul on Sunday, December 23, 2018

–  transcriere video interviu cu Dr. Isabela Lupu –

Dr. Isabela Lupu:

In acelasi fel procedam. Copilul este in colectivitate. Bineinteles, unul din colegi vine de acasa, aduce o infectie virala, el merge la gradinita pentru ca parintii nu au cu cine sa-l lase si atunci vine in colectivitate cu siropelul. Noi nu incurajam acest lucru, pentru ca, in primul rand, pentru a nu se raspandi o infectie virala sau o infectie bacteriala, o rinofaringita acuta virala sau bacteriana, trebuie ca copilul sa fie tratat, izolat la domiciliu si dupa aceea sa revina in colectivitate.

Daca are probleme de genul acesta, trebuie observata care e cauza obstructiei nazale. Poate sa fie o rinofaringita la debut, poate sa fie o rinoadenoidita, poate sa fie un corp strain in nas, mai multe lucruri. Bineinteles, trebuie consultat de medicul orelist pediatru. Tratamentul general per primum este un tratament simptomatic. Din nou amintim: trebuie toaletat, trebuie facuta toaleta foselor nazale, trebuiesc recoltate exudate (faringian, nazal) si trebuie refacuta aceasta analiza si vazuta de medicul orelist pediatru sau de pediatru, pentru a da un tratament corespunzator.

Despre autor

Dr. Isabela Lupu

Medic primar ORL pediatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.