8 moduri prin care ii arati copilului cat de mult il iubesti

ii arati copilului cat de mult il iubesti

banner-peg-perego-miababy

Modul cum ne petrecem timpul cu copiii nostri, ceea ce le oferim prin gesturi de afectiune vor ramane in sufletele lor pentru toata viata, ajutandu-i si dandu-le putere. Iata 8 moduri prin care sa ii arati copilului cat de mult il iubesti.

1. Complimenteaza-l pentru ceva ce a facut bine

Observa atunci cand copilul tau a facut sau a spus ceva bun, scoate in evidenta acest lucru prin intermediul unui compliment, pentru ca in felul acesta, el se va simti apreciat.

Psihologul Carol S. Dweck ne atrage insa atentia ca trebuie sa avem grija sa nu cadem nici in capcana ridicatului in slavi. Lauda-ti copilul nu pentru cat de destept sau bun este, ci complimenteaza-l pentru eforturile pe care le face. Daca ii laudam pe copii pentru ceea ce par a fi trasaturi de personalitate, ei isi vor forma o mentalitate rigida si vor crede ca inteligenta este doar ceva innascut, care nu se poate schimba in timp. In schimb, daca ii incurajam pe copii pentru ceea ce fac si cum fac, ei isi dezvolta o mentalitate flexibila, care ii ajuta sa evolueze tot timpul si sa treaca de esecuri mult mai usor.

2. Ofera-i imbratisari

Uneori, ca parinti prinsi in viata noastra agitata cu „du-te si vino”, uitam cele mai simple si frumoase lucruri. Imbratiseaza-ti copiii! Nu ii lasa sa plece la scoala sau afara fara sa le dai mereu cate o imbratisare. Acest gest este necesar mai ales in acele dimineti cand exista conflicte sau tensiuni –  prin aceasta imbratisare neconditionata, macar vor sti ca ii iubesti, in ciuda a orice s-ar fi intamplat.

banner-peg-perego-miababy

3. Priveste-l in ochi

In zilele noastre, parintii petrec foarte mult timp online si sunt ocupati cu tot felul de treburi, asa incat uita ca cel mai facil mod prin care putem arata oricui ca ne pasa si ca ii iubim este prin a-i privi in ochi atunci cand le vorbim. Privirea este o oglinda a sufletului, iar copiii nostri au nevoie de acest contact direct cu sufletul nostru.

Afla si celelalte moduri prin care ii arati copilului cat de mult il iubesti pe GARBO.RO

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.