10 idei de activitati in natura pentru copii

10. Vizite la ferma

La bunici sau la ferme din apropierea orasului, care primesc vizite, copiii au ocazia sa vada animalele in realitate, nu doar in carti, sa le auda si sa vada in mediul lor, sa le mangaie sau sa le hraneasca.

Ori de cate ori faceti activitati in natura, adunati frunze, crengute, pietre, conuri de brad, scoici si alte elemente din natura. Pastrati-le si folositi-le apoi ca materiale in activitatile creative pe care le faceti acasa cu copiii. Pe langa activitatile in natura, in zilele ploioase sau reci, cand copiii petrec timp in interior, activitatile legate de natura pot fi integrate in programul lor. Iata cateva idei in acest sens:

  • Pictura pe pietre. Multor copii le place sa adune pietre de afara sau chiar sa le colectioneze. Le puteti folosi ca suport pentru picturile celor mici.
  • Frunzele colorate sunt foarte versatile si puteti crea multe cu ele. Puteti insira frunzele pe o sfoara si sa obtineti o ghirlanda sau puteti decora un borcan mai mic, in care sa aduagati la final o lumanare, pentru a obtine un mic felinar. De asemenea, puteti lipi frunze colorate si crengute pentru un tablou de toamna.
  • Scoicile, conurile de brad sau pietrele pot fi adaugate in cutii senzoriale pentru cei mici. Umpleti o cutie de plastic cu malai, orez, cereale sau ce aveti la indemana si ascundeti aceste elemente naturale, pe care copiii sa le descopere. Mai multe idei de activitati senzoriale gasiti in acest articol.

Referinte:

(1) Why Kids Need to Spend Time in Nature – https://childmind.org/article/why-kids-need-to-spend-time-in-nature/
(2) Nature and Children – a Natural Fit – https://centerforparentingeducation.org/library-of-articles/nutrition-and-healthy-lifestyle/nature-and-children-a-natural-fit/
(3) Getting back to the great outdoors – https://www.apa.org/monitor/2008/03/outdoors
(4) Ideas for Getting Your Kids into Nature – https://childmind.org/article/ideas-for-getting-your-kids-into-nature/

Despre autor

Oana Costin

Oana Costin a absolvit Facultatea de Psihologie din Iasi si a urmat apoi un master in domeniul Psihologiei organizationale. In prezent este psihoterapeut in supervizare in Psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *