Stocarea laptelui matern – sfaturi practice

stocarea laptelui matern

banner-tommee-tippee-miababy

Stocarea laptelui matern – laptele matern poate fi pastrat la frigider, la congelator sau chiar la temperatura camerei pentru cateva ore. Iata o serie de sfaturi privind depozitarea si valabilitatea laptelui matern. 

De multe ori mamicile care alapteaza doresc sa stocheze laptele matern. Indiferent daca alegeti sa folositi pungutele speciale pentru colectarea si stocarea laptelui matern ori vreti sa utilizati recipiente din sticla, nu uitati sa aplicati o eticheta pe care ati notat data si ora la care laptele a fost extras din san.

Sfaturi pentru stocarea laptelui matern

  • Pentru a reduce pierderile, umpleti recopientele cu o cantitate de lapte pe care stiti ca obisnuieste bebelusul sa o consume la una sau cel mult doua mese.
  • Retineti ca laptele matern isi mareste volumul prin inghetareasadar lasati un volum de aer suficient in recipient.
  • Nu adaugati lapte proaspat peste lapte congelat.
  • Laptele extras in zile diferite trebuie pastrat in recipiente separate. In timpul pastrarii, laptele isi modifica structura, separandu-se intr-o parte mai grasa care se ridica la suprafata si o parte mai apoasa care ramane in partea de jos a recipientului.
  • Laptele matern poate fi pastrat la frigider, la o temperatura de 3-4 grade Celsius, pana la 8 zile.

Laptele matern la temperatura camerei

Dupa extractie, laptele poate fi tinut la temperatura camerei (25 grade Celsius) aproximativ 6 ore. Daca nu aveti de gand sa folositi laptele in acest interval, este indicat sa il pastrati la frigider sau congelator. Daca este prea cald in camera, puteti pastra biberonul in apa rece.

Citeste continuarea pe KUDIKA.RO

banner-tommee-tippee-miababy

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

One Comment on “Stocarea laptelui matern – sfaturi practice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.