Stocarea laptelui matern – laptele matern poate fi pastrat la frigider, la congelator sau chiar la temperatura camerei pentru cateva ore. Iata o serie de sfaturi privind depozitarea si valabilitatea laptelui matern.
De multe ori mamicile care alapteaza doresc sa stocheze laptele matern. Indiferent daca alegeti sa folositi pungutele speciale pentru colectarea si stocarea laptelui matern ori vreti sa utilizati recipiente din sticla, nu uitati sa aplicati o eticheta pe care ati notat data si ora la care laptele a fost extras din san.
Sfaturi pentru stocarea laptelui matern
- Pentru a reduce pierderile, umpleti recopientele cu o cantitate de lapte pe care stiti ca obisnuieste bebelusul sa o consume la una sau cel mult doua mese.
- Retineti ca laptele matern isi mareste volumul prin inghetare, asadar lasati un volum de aer suficient in recipient.
- Nu adaugati lapte proaspat peste lapte congelat.
- Laptele extras in zile diferite trebuie pastrat in recipiente separate. In timpul pastrarii, laptele isi modifica structura, separandu-se intr-o parte mai grasa care se ridica la suprafata si o parte mai apoasa care ramane in partea de jos a recipientului.
- Laptele matern poate fi pastrat la frigider, la o temperatura de 3-4 grade Celsius, pana la 8 zile.
Laptele matern la temperatura camerei
Dupa extractie, laptele poate fi tinut la temperatura camerei (25 grade Celsius) aproximativ 6 ore. Daca nu aveti de gand sa folositi laptele in acest interval, este indicat sa il pastrati la frigider sau congelator. Daca este prea cald in camera, puteti pastra biberonul in apa rece.
Citeste continuarea pe KUDIKA.RO
1 Comments on “Stocarea laptelui matern – sfaturi practice”
Ce sa fac sa numai am laptele zeros.