15 Sfaturi pentru siguranta bebelusului in casa

15 sfaturi pentru siguranta bebelusului in casa

banner-tommee-tippee-miababy

V-am vorbit despre ce trebuie sa faceti pentru siguranta bebelusului in masina, asa ca este timpul sa discutam despre siguranta copiilor in casa. De la masuri de siguranta pentru copii in baie, pana la cum il poti proteja pe bebelus in camera sa, bucatarie sau chiar living, iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru siguranta bebelusului in casa.

Mai stii si alte sfaturi pentru protectia copiilor in casa? Spune-ne intr-un comentariu!

Masuri de siguranta pentru copii in baie

  1. Atunci cand ii faci baie copilului in cada, foloseste presuri speciale care nu aluneca. Sansele sunt mari ca la un moment dat sa urmaresti un bebelus agitat, dezbracat si ud prin casa, asa ca trebuie sa iti iei masuri de siguranta ca tu sau copilul sa nu alunecati.
  2. Depoziteaza medicamentele si produsele de curatenie intr-un dulap inchis cu un lacat sau cu o incuietoare speciala.
  3. Ai grija unde depozitezi fierul de calcat pentru ca cel mic sa nu il atinga cat inca e fierbinte sau sa nu se stranguleze accidental cu firul acestuia.

Masuri de protectie in camera copilului

  1. Elimina pernutele de protectie, paturile, pernele sau animalele de plus din patutul bebelusului tau. Acestea pot creste riscul de sufocare in somn. Am scris mai multe despre acest lucru in articolul cu greseli frecvente pe care le fac parintii. Atentie si la jucariile atarnate deasupra patutului. Acestea trebuie indepartate din momentul in care bebelusul e suficient de mare incat se ridica in picioare singur.
  2. Foloseste aparatori pentru prize. Acestea iti ofera acces la priza fara a indeparta acoperirea insa il impiedica pe bebelus sa introduca degetele sau obiectele in priza.
  3. Un interfon pentru copii este esential, insa atentie la firele acestuia sau alege unul wireless. Interfonul te ajuta sa monitorizezi audio bebelusul, iti indica vizual intensitatea zgomotelor din camera copilului si are lumina de veghe care poate fi setata sa se opreasca automat dupa un anumit timp.

interfon bebelusi

Protectia bebelusului in bucatarie

  1. Daca ai un animal de companie, ai grija unde ii pui castronul cu mancare. Mancarea de caini si pisici, fiind uscata si in bucati mici, poate reprezenta un risc de inecare pentru copil daca sunt inghitite.
  2. Orice bucatarie ar trebui sa fie dotata si cu un extinctor insa ai grija unde il depozitezi, departe de locurile unde poate ajunge bebelusul.
  3. De obicei tinem produsele de curatenie in dulapul de sub chiuveta, asa ca ai grija ca acesta sa fie incuiat sau cu o protectie speciala pentru dulap. Alternativ, poti muta aceste produse intr-un dulap inalt unde nu poate ajunge bebelusul. Exista multe tipuri de dispozitive de siguranta pentru dulapuri, in functie de tipul de dulap pe care vrei sa le montezi: pentru usi culisante, pentru dulapuri cu maner, pentru dulapuri fara manere, etc. Acestea se instaleaza usor, nefiind necesare alte unelte.
  4. Foloseste un dispozitiv de protectie pentru usa de la cuptor, in asa fel incat bebelusul sa nu o poata deschide. Cele mai multe modele de dispozitive de protectie se pot adapta pe mai multe tipuri de mobilier sau aparate electrocasnice, ex: frigider, cuptor cu microunde, masina de spalat rufe si uscator, etc. Se pot debloca usor.

protectie dulap bucatarie copii

Siguranta bebelusului in casa

  1. Foloseste aparatori pentru colturile mobilei din casa. Cele transparente, pe baza de gel sunt foarte bune. Au o forma rotunjita si iti protejeaza copilul de un eventual impact. Se fixeaza usor, cu adeziv si nu strica mobila, fiind usor si de indepartat. Sunt compatibile cu orice tip de mobilier.
  2. Ai grija ca bibliotecile sa fie bine ancorate in perete. Multe accidente au avut loc deoarece copilul s-a catarat pe biblioteca si aceasta a cazut cu el.
  3. Daca ai plante in casa, ai grija ca acestea sa nu fie otravitoare. Bebelusul ar putea fi tentat sa le manance. Aseaza-le in asa fel incat sa nu ajunga la ele.
  4. Stai la casa? Atentie la scara! Foloseste neaparat o poarta de siguranta pentru scara. Poarta de siguranta pentru scara este recomandata pentru familiile cu copii de la 6 luni la 2 ani. Acestea sunt simple si se instaleaza prin presiune. Se pot deschide in ambele directii si au mecanism de blocare. Nu trebuie sa iti faci griji ca nu se va potrivi la scara din casa ta, intrucat cele mai multe modele au si extensii, dimensiunea maxima ajungand chiar si la 1,36m. De asemenea, poti sa adaugi protectii si la usi, pentru a reduce riscul de strivire a degetelor. Acest tip de sigurante se folosesc pentru ca usile sa nu se inchida, blocand copilul in interior, sau sa nu isi prinda degetele in usa.
  5. Foloseste un ham de siguranta pentru copii. Acasa poate fi atasat de un scaun cu spatar, insa e folosit de obicei cand iesi la plimbare, atunci cand copilul invata sa faca primii pasi.

protectie dulap bucatarie copii

5 produse pentru siguranta copilului in casa

1. Dispozitiv protectie multifunctional Safety 1st

Dispozitiv protectie multifunctional Safety 1st

Afla mai multe despre Dispozitiv protectie multifunctional Safety 1st

  • se poate folosi pentru a bloca accesul copiilor la orice tip de mobilier sau usi ale aparatelor electrocasnice – frigider, congelator, masina de spalat, cuptor cu microunde etc.;
  • este usor de deblocat de parinte prin apasarea butonului.

2. Poarta de siguranta Easy Close Wood Safety 1st

Poarta de siguranta Easy Close Wood Safety 1st

Afla mai multe despre Poarta de siguranta Easy Close Wood Safety 1st

banner-waterwipes-miababy

  • pentru siguranta celor mici, mai ales pentru a-i tine departe de scari;
  • este usor de fixat, in 4 puncte;
  • poate fi mentinuta deschisa cand copiii nu sunt in preajma;
  • se pot achizitiona extensii pentru a prelungi.

3. Bariera de siguranta pat Juju, Space Adventure

Bariera de siguranta pat Juju, Space Adventure

Afla mai multe despre Bariera de siguranta pat Juju, Space Adventure

  • protejeaza copilul in timpul somnului;
  • poate fi folosita pentru copii cu varsta intre 2-5 ani, ce pot sa urce sau sa coboare din patut singuri;
  • usor de montat.

4. Protectie usa pentru degete Safety 1st

Protectie usa pentru degete Safety 1st

Afla mai multe despre Protectie usa pentru degete Safety 1st

  • previne prinderea degetelor celor mici in usa;
  • previne inchiderea accidentala a copiilor intr-o camera;
  • se potriveste pentru orice tip de usa.

5. Aparatori colturi Safety 1st

Aparatori colturi Safety 1st

Afla mai multe despre Aparatori colturi Safety 1st

  • aparatori din plastic moale, transparent, pentru orice tip de mobilier;
  • protejeaza copilul de lovituri accidentale de colturile mobilierului;
  • sunt flexibile si discrete.
Despre autor

Ruxandra Micu

Food Coach si specialist in nutritie si stil de viata sanatos. Creatoare a unei aplicatii web de planuri de masa - www.gourmandelle.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *