Laptele de completare la bebelusi. Cand si de ce? | Intrebari frecvente

Laptele de completare la bebelusi

banner-tommee-tippee-miababy

Afla cand si de ce se foloseste laptele de completare la bebelusi direct de la domnul Dr. Adrian Craciun, medic primar neonatolog. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Laptele de completare la bebelusi. Cand si de ce?

https://www.facebook.com/comunitatemamisicopilul/videos/2514069842164350/?v=2514069842164350

–  transcriere video interviu cu Dr. Adrian Craciun –

banner-tommee-tippee-miababy

Laptele de completare la bebelusi se da in speta in care mama nu are suficient lapte. Si cum iti dai seama ca nu ai destul lapte? Iti dai seama foarte simplu. In primul rand, sanii sunt moi. Copilul cere des sa manance si, dupa ce a supt maximum jumatate de ora, mai cauta cu gura si vezi ca de la tine din san nu mai curge mare lucru. Si se da cat vrea copilul. Nu exista o cantitate precisa. Stiu ca pe cutiile de lapte praf scrie ca de la o anumita varsta trebuie sa manance o anumita cantitate. Fals. Nu sunt doi copii care mananca la fel si niciun copil nu mananca fix aceeasi cantitate doua mese la rand.

Problema este ca aceasta completare trebuie sa fie la biberon sau, daca se da cu lingurita in primele zile, dupa san si nu inaintea sanului. Pentru ca la san muncesti, la biberon iti curge in gura. Nimeni nu este fraier sa munceasca daca i se ofera o varianta mai usoara. De aia nu-i nicio nenorocire daca, mai ales in primele zile dupa nastere, cand nu ai destul lapte, primesti completare lapte praf dar, repet, sa fie dupa san, nu inaintea lui.

Despre autor

Dr. Adrian Craciun

Medic primar pediatru in cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Cantacuzino din Bucuresti.

2 Comments on “Laptele de completare la bebelusi. Cand si de ce? | Intrebari frecvente”

  1. Copilul meu mancat pana la 4 luni sân si completare biberon acuma refuza biberonul posibil din cauza eruptiei dentare are gingia alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.