La multi ani, mama! – 10 Mesaje pentru ziua mamei tale

la multi ani, mama mesaje

Se apropie ziua mamei tale? Iata cateva idei de mesaje pentru ziua mamei tale, urari emotionante de „La multi ani”, precum si cateva sugestii de cadouri si surprize de ziua mamei.

Cadouri si surprize de ziua mamei 🎂

Exista nenumarate moduri prin care poti sa ii faci mamei tale o surpriza de ziua ei. Poate fi vorba de o vizita surpriza, o petrecere surpriza in familie, o cina in oras sau o zi de relaxare la masaj sau la salon. Uneori, cuvintele nu sunt suficiente pentru a transmite cat de mult inseamna mama ta pentru tine. Iti poti surprinde mama si cu o serie de cadouri personalizate si diferite. De exemplu, un mesaj video cu urari de la fiecare membru al familiei, un album foto cu fotografii variate cu toata familia, o calatorie surpriza, o seara speciala la film sau la teatru etc.

💐 Cu un buchet de flori pentru mama nu dai gres niciodata. Buchetele de flori sunt intotdeauna o idee buna, iar trandafirii sunt simbolul iubirii. De asemenea, alte exemple de cadouri pentru mame includ:

  • obiecte vestimentare – o bluza, o esarfa, o rochie etc.;
  • bijuterii;
  • un parfum sau un produs de ingrijire a pielii;
  • o carte;
  • ciocolata;
  • vouchere la spa sau la masaj etc.

la multi ani mama

 

10 Mesaje de „La multi ani” pentru mama ta

Ziua de nastere a mamei tale este doar o data pe an, asadar incearca sa faci din aceasta zi una speciala. Sigur ca mesajele personalizate, spuse din inima sunt cele mai frumoase, insa iata cateva exemple din care sa te inspiri:

1.Mama mea minunata, sunt atat de norocos ca am o mama ca tine. La multi ani! Iti doresc o zi de nastere la fel de frumoasa ca zambetul tau, la fel de dulce ca iubirea ta, la fel de minunata ca tine. La multi ani celei mai bune mame de pe aceasta planeta. Pacat ca zilele de nastere sunt doar o data pe an, pentru ca meriti una in fiecare zi.

2.La multi ani. Draga mama, nimeni nu ma iubeste mai mult ca tine, nimeni nu ma intelege mai bine si nimeni nu ma inspira asa cum o faci tu. Ai fost mereu acolo pentru mine cand am avut nevoie de tine. De aceea, esti mereu in inima mea. Multumesc ca m-ai crescut si m-ai iubit, mama.

3.Draga mama, m-ai ajutat sa cresc si sa ajung persoana care sunt astazi. Nimic din ceea ce pot face nu va fi suficient pentru a-ti multumi, dar sper ca toata dragostea mea sa fie un inceput. Fie ca iti pui zece sau saizeci de lumanari pe tort, imi doresc ca fiecare dintre ele sa fie o dorinta care se implineste. Meriti tot ce e mai bun pe lume! Te iubesc!

4.La multi ani, mama! Esti cea mai puternica, mai curajoasa, mai inteligenta femeie pe care o cunosc. Sunt atat de binecuvantata ca esti mama mea. Mamele fac de obicei sacrificii in beneficiul copiilor, dar tu ai facut mai mult decat sacrificii; mi-ai dat totul. La multi ani, cea mai dulce mama de pe pamant!

cursuri puericultura

Mamele poarta cheia sufletelor noastre in inima lor.” – Oliver Wendell Holmes

mesaje la multi ani mama

5.Mama, nu pot sa iti spun cat de binecuvantata ma simt ca te am in viata mea. Ai fost acolo pentru mine si la bine, si la greu. Esti femeia care si-a sacrificat toata viata doar pentru a o construi pe a mea. La multi ani, binecuvantata mama!

6.Draga mama, te iubesc azi, maine si te voi iubi mereu. Insemni totul pentru mine. La multi ani! Multumesc ca m-ai facut sa ma simt atat de special mereu si ca m-ai ajutat sa devin o persoana mai buna. Iubire, compasiune, determinare si rabdare. Acestea sunt cele 4 atribute pe care mi le-ai transmis cu generozitate. Iti multumesc si sper sa ai un an minunat, mama!

miababy magazin

7.La multi ani, draga mama! Fie ca ziua ta de nastere sa fie la fel de frumoasa precum zambetul si inima ta. Daca ar exista un premiu pentru cea mai buna mama din lume, l-ai primi intr-o clipa. Esti o mama uimitoare si sunt atat de mandra sa te numesc mama mea.

Mamele au o varsta unica. Nu exista mame tinere, mame batrane, mame frumoase sau urate. Exista doar mame.” – Alba de Cespedes

urari pentru ziua mamei

8.Mama, iti doresc o zi care sa fie la fel de frumoasa si speciala ca tine. Pentru mine, zilele de nastere sunt ca bomboanele. In loc sa tii cont de cate au mai ramas, bucura-te de fiecare dintre ele. La multi ani celei mai bune mame din lume. Iti multumesc pentru supravegherea ta, inima ta buna, caldura si pentru ca esti un model pentru mine.

9.Mama, iti multumesc ca ai pictat intotdeauna un curcubeu pe cerul meu. Multumesc ca ai crezut constant in mine si m-ai motivat sa ating inaltimi mai mari in viata. Tu esti ingerul meu, puterea mea. Pentru ca mi-ai inlocuit rusinea cu indrazneala, tristetea cu fericire si teama cu putere si curaj, iti multumesc.

10.Daca intelepciunea, dragostea si bunatatea ta ar primi un pret, nimeni nu si-ar putea permite. La multi ani, mama.

➤ Iti recomandam si Poezii despre mama – cele mai frumoase versuri despre mame.

cum le aratam parintilor iubirea

Cum sa avem o relatie buna cu parintii

La fel ca orice alta fiinta de pe Pamant, parintii au nevoie de dragoste si respect. Le datoram parintilor viata, dar si faptul ca ne-au ingrijit, ne-au hranit, ne-au educat si ne-au fost alaturi. Iata cateva sfaturi prin care sa le aratam parintilor ca ii iubim si ii apreciem:

  • Dezvolta o atitudine pozitiva fata de parintii tai. Fiecare relatie parinte-copil este diferita si depinde de circumstante. Indiferent de situatia personala, fiecare parinte merita respect. Niciun parinte nu intentioneaza sa aiba o relatie proasta cu copilul, insa in anumite situatii poate gresesc sau fac alegeri gresite. Cu toate acestea, merita respectul si iubirea.
  • Evita sa reamintesti situatiile neplacute din trecut. Uneori parintii iau decizii gresite, dar e important sa ierti si sa eviti sa reamintesti astfel de episoade.
  • Fa-ti timp pentru parinti. Cand erai mic, ei isi faceau timp pentru tine, astfel ca e important sa iti faci si tu timp pentru a petrece momente alaturi de ei.
  • Tine cont de parerile lor. Incearca sa vezi lucrurile si din perspectiva lor. Experienta lor de viata este diferita de a ta, la fel si deciziile lor. Desi deciziile iti apartin, incearca sa le asculti parerea si sa le intelegi motivele. Daca nu esti de acord cu parerea lor, explica-le intr-un mod politicos.
  • Fii tolerant. Fii tolerant fata de parintii tai atunci cand au o dispozitie proasta si incearca sa nu-i superi. Evita sa te enervezi, sa tipi sau sa spui lucruri care dor.
  • Exprima-ti recunostinta. Nu uita cat te-au ajutat si ca ti-au fost alaturi. De fiecare data cand ai o reusita, reaminteste-ti de unde ai pornit si ca ti-au fost alaturi inca de la inceput. Impartaseste cu ei vestile bune si realizarile tale. Nu te plange de ceea ce nu ai avut si nu ti-au putut oferi. In schimb, fii recunoascator pentru copilaria ta, pentru ceea ce ti-au oferit si ceea ce ai. Poate ca nu ai avut toate jocurile pe care ti le-ai dorit in copilarie, dar aminteste-ti ca ti-au oferit tot ce au putut si au facut tot posibilul pentru a-ti fi bine.

♥ Iti recomandam si Citate despre mama | Cele mai frumoase citate despre mama care te vor impresiona

  • Fii prezent la discutii. Cand discuti cu ei, concentreaza-te doar pe acea conversatie si nu te lasa distras. Bucura-te de fiecare moment in preajma lor.
  • Cere-le sfatul si parerea. Parintii se bucura de fiecare data ca le sunt solicitate sfaturi sau pareri. Solicitarea de sfaturi este cel mai bun mod de a le arata oamenilor ca ai incredere in ei si te bazezi pe ei.
  • Suna-i des, viziteaza-i si spune-le oricand ai ocazia ca ii iubesti, ca ii apreciezi si ca le multumesti pentru tot ce au facut pentru tine.
  • Ofera-le ajutorul. Poate fi vorba de plata facturilor, cumparaturi, curatenie sau sa gatiti pentru ei. Parintii cu siguranta vor pretui grija pe care le-o oferiti si atentia.
  • Petreceti sarbatorile impreuna si mergeti in calatorii impreuna.
  • Ofera-le cadouri utile si memorabile. Cadourile pot fi un alt mod prin care sa iti exprimi dragostea.

Legatura speciala dintre mama si copil

teoria atasamentului

Odata cu taierea cordonului ombilical, legatura fizica fata de mamele noastre se incheie si incepe atasamentul emotional si psihologic. In timp ce prima forma de atasament ne ofera ceea ce avem nevoie pentru a ne dezvolta in uter, se crede ca al doilea atasament ofera fundamentul psihologic pentru a ne dezvolta mental, emotional si social ulterior in viata.

Numeroase studii arata ca exista o legatura intre calitatea ingrijirii de care beneficiaza un bebelus si modul in care va interactiona si se va comporta ulterior in viata si in diferite situatii sociale. Copiii care au un atasament sigur dezvoltat cu mamele lor sunt adesea mai increzatori si au stima de sine mai buna, conform studiilor. De asemenea, atasamentul sigur le poate oferi copiilor un instrument esential pentru a face fata stresului, prin reglarea reactiei fiziologice la evenimente noi sau neasteptate.

Teoria atasamentului

Teoria atasamentului se bazeaza pe convingerea ca legatura mama-copil este forta esentiala si primara in dezvoltarea sugarului si, astfel, formeaza baza pentru reglarea emotiilor, calitatea relatiilor si dezvoltarea personalitatii. Atasamentul poate fi definit atat in ​​termeni comportamentali, cat si emotionali.

Mamele si copiii lor sunt conectati chiar dinainte de nastere. Toate lunile petrecute impreuna marcheaza inceputul unei relatii speciale. Mamele au un rol important in sanatatea mentala a copilului, deoarece asigura nevoile de baza (adica hrana, apa, adapost si somn) si formeaza un atasament sigur cu copilul. Atasamentul este legatura emotionala care se dezvolta intre sugar si ingrijitor. Copiii care au atasamente sanatoase cu ingrijitorii lor au mai multe sanse sa formeze relatii stabile mai tarziu in viata.

Copilaria reprezinta un moment crucial pentru dezvoltarea creierului. Copiii de orice varsta au nevoie de imbratisari, zambete si cuvinte de lauda. Cea mai importanta etapa pentru dezvoltarea creierului este inceputul vietii, incepand din uter si apoi primul an de viata.

Atentie!

Copiii care au o relatie sanatoasa cu parintii au mai multe sanse sa dezvolte relatii pozitive cu alte persoane din jurul lor. Ei pot stabili legaturi sigure, isi regleaza mai bine emotiile atunci cand se confrunta cu stresul si situatiile dificile. Un atasament sigur cu parintii ajuta la favorizarea dezvoltarii cognitive, emotionale si sociale a copilului. De asemenea, ii ajuta pe copii sa prezinte comportamente sociale pozitive.

Adultii care isi amintesc ca au avut o relatie mai putin buna cu parintii la inceputul vietii – indiferent daca acel tipar a continuat sau nu, ar trebui sa discute cu un terapeut pentru a-si creste sansele de a avea relatii fericite la varsta adulta. E important sa identificati tiparele. De asemenea, e important sa nu invinovatim parintii. De obicei, atunci cand exista un model negativ de comportament intre mama si copil, vorbim de circumstante si situatii dificile, de obicei din punct de vedere financiar sau emotional.

♥ Sa ne iubim parintii, sa ii apreciem si sa ii respectam! Sa le multumim mai des pentru tot ceea ce ne-au oferit si pentru tot ce au facut pentru binele nostru!

Despre autor

Mancas Malina

Absolventa a Facultatii de Bioinginerie Medicala - Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, si a unui masterat de Bioinginerie Clinica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *