Nimic nu se compara cu senzatia de caldura si protectie pe care o simte un copil atunci cand este imbratisat. Dar pe langa siguranta si confort, imbratisarile au efecte benefice si asupra dezvoltarii intelectuale a copiilor. Afla de ce copiii care sunt imbratisati mai des au toate sansele sa devina mai inteligenti.
Ai toate motivele din lume sa-ti imbratisezi copilul cat mai des. Cercetatorii iti ofera si unul demonstrat stiintific: imbratisarile ajuta la dezvoltarea inteligentei copilului.
A invata presupune sa citesti, sa studiezi, sa calculezi si multe alte procese. Am inceput, ca bebelusi, sa exploram atingand lucruri. Dintre cele cinci simturi, atingerea este prima care se dezvolta. Cu ajutorul ei, un nou-nascut trebuie sa se ghideze in noua lui lume.
Intr-un articol din Stanford’s Medicine, dr. Susan Crowe, medic obstetrician si director la Spitalul pentru copii Lucile Packard, prezinta cele noua etape instinctuale aparute imediat de dupa nastere. „Plans de nastere, relaxare, trezire, activitate, odihna, cautarea sanului mamei, familiarizare, alaptare si somn.” De indata ce este posibil fizic, este timpul pentru contactul piele pe piele si indrumarea copilului catre alaptare.
Doar faptul ca il tii in brate in prima ora poate ajuta la normalizarea temperaturii corpului, a batailor inimii si a respiratiei. De asemenea, multi bebelusi inceteaza sa planga de la prima imbratisare. Simultan, mama elibereaza mai multi hormoni de relaxare. In cazul in care partenerul mamei tine si el copilul in brate, se pun bazele unei legaturi si intre ei.
Citeste continuarea pe KUDIKA.RO
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…
Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…