Gravidele pot lua sirop de tuse?

Gravidele pot lua sirop de tuse

Atunci cand sunt gravide, femeile acorda o mai mare atentie sanatatii lor si se feresc de orice factor daunator care le-ar putea deteriora starea de sanatate. Totusi, pe durata sarcinii corpul femeii trece printr-un proces de schimbare, iar modificarile hormonale o pot face sa devina mai sensibila la alergii si raceli.

In aceste situatii poate aparea si tuse, care de cele mai multe ori nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Chiar si asa, tusea este destul de neplacuta in cazul femeilor gravide, care simt un disconfort destul de mare atunci cand tusesc cu o frecventa ridicata.

Cauzele aparitiei tusei la gravide

Tusea reprezinta un reflex de curatare a cailor respiratorii de mucus sau corpi straini, care poate aparea in urma inhalarii fumului, prafului sau ca rezultat al unor afectiuni precum otite, pneumonii, traheite. De regula, o tuse obisnuita dispare in 3 saptamani fara a necesita tratament.

In cazul gravidelor, tusea poate aparea din cauza unor infectii virale sau bacteriene. Aceasta nu afecteaza in mod direct fatul, insa poate fi deranjanta pentru gravida care tuseste repetitiv, indiferent de tipul de tuse.

Tusea in sarcina poate fi provocata de raceala, gripa, inhalarea unor factori iritanti, alergii, sinuzita, laringita, bronsita. Daca tusea nu dispare si trebuie tratata, femeile gravide sunt conditionate de alegerea unor tratamente care sa nu puna sarcina in pericol. De aceea, majoritatea se orienteaza catre siropuri naturale pentru tuse.

Siropurile naturale – sigure sau nu in sarcina?

Pentru a scapa de tuse, gravidele pot folosi siropuri, insa trebuie sa fie atente la ingrediente si sa intrebe medicul. Unele siropuri de tuse sunt sigure in sarcina, iar altele nu. Pe parcursul sarcinii sunt interzise mai multe substante, insa unele siropuri naturale au o formula care se potriveste si femeilor gravide.

Inainte de a alege siropul de tuse potrivit, gravida trebuie sa ceara sfatul si recomandarea medicului. In acest fel, se asigura ca foloseste un produs inofensiv pentru sanatatea fatului, care nu reprezinta un pericol in dezvoltarea normala a acestuia. Chiar si in cazul siropurilor care sunt sigure in sarcina este nevoie de consultarea medicului.

In general, in compozitia unui sirop pentru tuse recomandat femeilor gravide se gasesc ingrediente precum:

cursuri puericultura
  • Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce): eficient in tratatea tusei seci si productive, actioneaza pentru inhibarea iritatiilor mucoase din tractul respirator;
  • Zingiber officinale (Ghimbir): proprietati eficiente in tratarea tusei productive si in decongestionarea cailor nazale;
  • Ocimum sanctum (Busuioc indian): proprietati benefice in tratarea racelii, a tusei si a bolilor respiratorii;
  • Tankan Bhasma (Borat de sodiu): eficient in tratarea tusei si afectiunilor tractului respirator.

Pe langa acestea, mai exista si alte ingrediente naturale eficiente in tratarea tusei la gravide. De aceea, trebuie sa se aleaga un sirop a carui formula este inofensiva pentru fat si care combate eficient tusea, protejand sanatatea aparatului respirator. Sfatul medicului este imperativ in orice situatie care implica modificari ingrijoratoare in ceea ce priveste starea de sanatate a unei femei gravide.

Cum pot evita gravidele tusea in sarcina?

Gravidele pot evita aparitia tusei prin luarea unor masuri de precautii. Alimentatia trebuie sa fie echilibrata si nutrivita, iar aportul de apa corespunzator. Evitarea unor factori alergeni, cum ar fi fumul de tigara si praful poate fi necesara mai ales in cazul femeilor insarcinate care se confrunta cu alergii. In plus, o igiena adecvata este esentiala pentru evitarea infectiilor bacteriene.

miababy magazin

De regula, tusea in timpul sarcinii nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Totusi, gravidele trebuie sa isi evalueze atent starea de sanatate si sa consulte medicul cand constata aparitia unor simptome deranjante care pot indica o infectie bacteriana sau virala.

Sursa foto pexels.com
Despre autor

Mamisicopilul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.