Diferente intre prima si a doua sarcina – ce trebuie sa stii

a doua sarcina

Dupa ce au trecut prin experienta primei sarcini, multe mamici considera ca stiu la ce sa se astepte la a doua sarcina. Insa lucrurile pot fi diferite. Iata ce schimbari pot surveni in timpul celei de-a doua sarcini in comparatie cu prima sarcina.

Dr. Silviu Istoc, sef de sectie obstetrica-ginecologie, dezvaluie cinci lucruri care sunt diferite la cea de-a doua sarcina in comparatie cu prima.

Vei simti miscarile fatului mai devreme

„In timpul celei de-a doua sarcini, miscarile copilului vor deveni vizibile mai devreme decat au facut-o in timpul primei sarcini. Unul dintre motivele acestui lucru este faptul ca muschii abdominali sunt mai slabi fata de ultima ta sarcina. Drept urmare, nu va dura mult timp sa simti si sa vezi loviturile din burtica,”afirma dr. Silviu Istoc.

Mai multe greturi matinale si oboseala

Majoritatea femeilor se pot simti mai epuizate in timpul celei de-a doua sarcini decat in prima. Un motiv ar putea fi acela ca nu se pot odihni complet, deoarece poarta deja grija unui copil.

Greata insotita de varsaturi sau ameteli reprezinta unele dintre simptomele obisnuite ale sarcinii in general, dar intensitatea poate sa fie aceeasi.

Pozitia fatului este mai joasa

„Muschii abdominali slabiti nu pot sustine un bebelus la fel de bine ca inainte, asa ca fatul se deplaseaza mai jos in abdomen. Aspectul pozitiv este ca, probabil, vei respira mai usor si vei manca mai confortabil decat in prima sarcina. Dezavantajul? Poti suferi de urinare frecventa si disconfort pelvin din cauza presiunii suplimentare asupra vezicii urinare si a zonei pelvine”, adauga dr. Silviu Istoc.

Citeste continuarea articolului pe GARBO.RO

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

One Comment on “Diferente intre prima si a doua sarcina – ce trebuie sa stii”

  1. Multumiri domunului dr. Istoc pentru aceste informatii valoroase! Il recomand pe dr. Istoc tuturor viitoarelor mamici care au posbilitatea sa mearga la dansul la consult (fiind in Bucuresti). Este un doctor extrem de bun care isi face meseria cu pasiune. Alaturi de dansul am trecut prin mai multe probleme in sarcina si ii sunt foarte recunoascatoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *