Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni, o viitoare mamă trebuie să aibă grijă și de micuța creatură care se dezvoltă în interiorul ei. Prin urmare, trebuie să se simtă confortabil și să se relaxeze, căci după naștere va fi mai greu. Unul dintre cele mai frecvent alese și recomandate articole pentru femeile însărcinate este o pernă ale cărei forme special concepute se potrivește cel mai bine nevoilor din această perioadă. Vezi sfaturile de mai jos privind utilizarea și alegerea acesteia.

De ce merită să ai o pernă pentru gravide?

Ce face perna gravide de este atât de populară? Viitoarele mămici investesc singure în această facilitate sau o primesc cadou. Oricum, ele devin proprietarele unei adevărate comori pe care o prețuiesc foarte mult. Iată 3 avantaje care au făcut ca acest produs să fie atât de popular:

  • asigură un somn confortabil,
  • susține spatele și mușchii slăbiți,
  • poate fi folosit ulterior pentru a hrăni copilul.

Chiar și medicii și specialiștii o recomandă, deoarece are rolul de a ameliora coloana vertebrală și de a îmbunătăți starea generală a organismului slăbit de sarcină.

Odihna și somn fără disconfort

Principalul avantaj este, fără îndoială, oportunitatea de a oferi viitoarei mame un somn confortabil. Cu o durere de burtă, mușchi și spate, este greu să găsești un confort real. Multe femei, mai ales în ultimul trimestru, nu pot decât să viseze la un moment de relaxare. Fiecare poziție este incomodă, picioarele se umflă și starea de spirit nu este cea mai bună.

Pernele de dormit pentru sarcină îți permit să găsești cea mai bună poziție de somn. Deoarece sunt moi și flexibile, poți găsi cu ușurință o poziție care să se potrivească preferințelor tale individuale.

Suport și amortizare

Acest gadget util nu numai că asigură un somn bun, dar are și beneficii pentru sănătate. Perna gravide se adaptează siluetei tale, îți susține burta în creștere și ameliorează presiunea asupra articulațiilor, mușchilor și coloanei vertebrale.

Mușchii abdominali nu mai sunt capabili să ofere stabilizare și, ca urmare, întreaga siluetă și postura sunt diferite decât înainte. Pot apărea dureri lombare și de gât. O pernă de sarcină, folosită atât pentru somn, cât și în timpul zilei – ca suport în timpul șezutului, ajutând la  eliminarea multor afecțiuni.

Modul perfect de a-ți hrăni bebelușul

Un avantaj foarte mare, care este adesea observat de proaspete mămici, este capacitatea de a folosi perna de sarcină chiar și după ce se naște copilul. Este perfectă  ca ajutor pentru alăptare, pentru ca este plăcută la atingere, flexibilă, și în același timp își păstrează forma și volumul. Datorită acestui fapt, oferă un sprijin excelent și sigur.

Dacă îți hrănești bebelușul în poziție șezând, o poți pune în poală și apoi nou-născutul pe ea. De asemenea, va fi utilă atunci când stai într-o parte– în această situație chiar te poți înfășura într-o pernă, datorită căreia îți va fi susținut și spatele. De asemenea, este de neînlocuit atunci când stai întinsă – va împiedica copilul să se rostogolească din pat și va ajuta la menținerea poziției laterale.

Foto unsplash.com

Despre autor

Arabolea Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *