Cum se procedeaza pentru ca bebelusul sa eructeze dupa masa? | Intrebari frecvente

Cum se procedeaza pentru ca bebelusul sa eructeze dupa masa

banner-tommee-tippee-miababy

Afla cum se procedeaza pentru ca bebelusul sa eructeze dupa masa direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Cum se procedeaza pentru ca bebelusul sa eructeze dupa masa?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

banner-tommee-tippee-miababy

In general, dupa masa, este bine sa ridicam bebelusul cu blandete, nu sa-l leganam. Atentie, leganatul are cateva efecte, cateva conotatii care nu sunt tocmai de dorit la bebelus. In primul rand, daca-l leganam imediat dupa ce a mancat va da afara laptele; in al doilea rand, ritmatul acesta va produce o dependenta – cum sa spun? – un automatism indus, atat mamei cat si copilului, care nu are nici un avantaj pentru copil, si nici pentru mama, este pseudoavantaj; si in al treilea rand, poate produce leziuni cerebrale, pentru ca structurile cerebrale ale copilului sunt foarte fine, iar un leganat care va reveni spasmodic si foarte puternic poate induce leziuni chiar severe. Microhemoragiile la nivel cerebral introduc ulterior leziuni de tip epileptiform si multe, multe alte leziuni degenerative, pentru ca se produc fibroze.

Deci, in primul rand, ne luam bebelusul cu toata dragostea, il lipim de piept, undeva pe zona mediana – aici e centrul iubirii, aici e centrul protectiei. Lipim bebelusul de noi si il batem usor pe spate si vorbim cu el. Este esential. Nu trebuiesc facute zece facultati pentru asta… trebuie doar sa ne ascultam instinctele. Si atunci imbratisarea este modalitatea prin care noi ne protejam copilul, reiteram acestui copil ideea ca ii suntem alaturi, stim ca ii este greu, ca a mancat, burtica lui este plina, este destinsa, stim ca ii este si greu sa respire, stim ca a inghitit foarte mult aer si e o senzatie de disconfort. Si atunci il mangaiem pe spate, vorbim cu bebelusul, si bebelusul usor-usor se relaxeaza si elibereaza acele bule de gaz care sunt in plus si sunt pe unde nu trebuie. Deci lucrurile sunt in esenta simple daca nu suntem nervosi, agitati, daca nu vorbim la zece telefoane in acelasi timp cand alaptam si daca nu avem discutii in contradictoriu cu persona non grata.

Despre autor

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

9 Comments on “Cum se procedeaza pentru ca bebelusul sa eructeze dupa masa? | Intrebari frecvente”

  1. Bebelusul meu de 1 luna jumătate se înfundă in nas mai rau noaptea câteodată abia respira, se mai desfunda după ser fiziologic. Ce as putea sa i fac sa nu se mai infude. Multumesc.

  2. Buna ziua .As avea o intrebarw in legatura cu fontanela bebelusului .Am un baietel de 2 luni si jumatate ,iar la vaccinul de 2 luni medicul de familie mi-a spus ca nu prea simte fontanela anerioara si da semne ca s-ar inchide ,astfel ca mi-a zis sa intrerup Vigantolul si sa il duc sa i se efecteueze o ecografie transfontanelara .Medicul nostru pediatru a sesizat faptul ca fontanela anterioara e de dimensiuni mai mici ,insa nu a mentionat ca ar fi vreo problema .Inchiderea prematura a fontanelei poate indica probleme de ordin neurologic? .Imi puteti raspunde va rog .V-as fi recunoscatoare .Va multumesc

  3. Buna ziua!am un bebelusi de aproape 3 luni,iar de vreo luna face scaunul verde inchis.este vreo problema?precizez ca a luat in greutate foarte bine.multumesc

  4. Am un bebe de o săptămâna si am făcut tot sa am sân. Am dar îmi ia sânul doar cu mamelon de Silicon si suge între 10 minute si 30 min la fiecare după care plânge de nu îl pot potoli. Ii dau lapte muls si pus in biberon si mănâncă pana la 50 mililitri. Cum sa îl conving sa mănânce doar la sân. Am încercat mai multe poziții dar ceva greșesc. Ajutor sunt speriata si nu știu cum sa gestionez

  5. Fetita mea are o luna și i se înfundă nasucul foarte rau noaptea,abia că mai poate respira și plânge foarte rau. Îi mai pun și ser in născu. Ce pot să fac ca să nu i se mai înfunde ?

  6. Buna ziua am o fetiță de 2 luni jumate are o problema când ies cu iea afară parcă ar rămâne fără aer

  7. Buna ziua am o problema cu fetița are 2 luni jumate când ies cu ea afară respira greu că și cum ar rămâne fără aer

  8. Buna am o fetita de o luna si noaptea ii este infundat nasucu de nu poate respira este bine sai dau cu apa de mare si sai trago muculeti

  9. Buna ziua, daca bebelusul de 3 luni, mananca biberon, si adoarme, mai trebuie scos aerul?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *