Cum ii asiguri bebelusului tau confortul si siguranta in masina

scaunul auto

banner-peg-perego-miababy

Orice plimbare a bebelusului cu masina trebuie facuta in conditii de siguranta deplina si confort. Aflati care sunt echipamentele si accesoriile esentiale pentru securitatea bebelusului in autoturism.

In tara noastra, legislatia rutiera impune parintilor sa transporte copiii, cu varste cuprinse intre 0 si 10 ani, intr-un scaun auto adaptat greutatii si lungimii acestora. Dupa varsta de 10 ani si in conditiile in care copilul a atins inaltimea de 1,35 m, el poate calatori pe bancheta din spate cu centura de siguranta. Aceste reguli sunt esentiale nu doar din punct de vedere al legislatiei rutiere, ci si pentru siguranta si linistea familiei.

scaune auto daiichi

Ce trebuie sa stiti inainte achizitionarea unui scaun auto pentru copii?

Primul pas important este sa cumparati un scaun auto nou, deoarece in spatele scaunelor auto de ocazie se pot ascunde numeroase riscuri. Pe de o parte, un scaun auto implicat intr-un accident rutier nu mai asigura un nivel maxim de siguranta. Pe de alta parte, unui scaun auto vechi ii pot lipsi anumite componente, sisteme de protectie si instalare, manualul de utilizare. Toate acestea inseamna un scaun auto necorespunzator, care devine un potential pericol pentru copil.

Atunci cand vine vorba de achizitionarea unui scaun auto nou, verificati daca indeplineste urmatoarele standarde:

banner-waterwipes-miababy

 • sa fie omologat conform normelor internationale de siguranta;
 • sa fie prevazut cu sistem de instalare ISOFIX;
 • sa fie adaptat varstei, greutatii si lungimii copilului;
 • sa dispuna de sisteme de protectie impotriva impactului;
 • sa se adapteze etapelor de dezvoltare ale copilului;
 • sa contina materiale de calitate, fara substante nocive.

Scaunele auto DAIICHI, siguranta si confort de la 0 la 7 ani

Scaunul auto Daiichi First 7 Plus este singurul scaun auto care poate fi utilizat de la nastere pana la 7 ani, schimband doar 3 niveluri de reglare in functie de modul de dezvoltare al copilului.

scaunul auto daiichi

Daiichi ofera copiilor siguranta sporita si confort in timpul calatoriei cu masina, datorita urmatoarelor caracteristici inovatoare:

 • Sistem ergonomic Safe-Back – design sigur pentru spate, conceput pentru a tine pasul cu fiecare nivel de crestere a copilului. Acest sistem sustine capul, gatul si talia, favorizand o postura dreapta si corecta.
 • Sistem rezistent la socuri Q-SIP – 4 straturi laterale de protectie, pentru ambele laterale ale tetierei.
 • 4 modalitati de pozitionare a elementelor din interiorul scaunului, gandite special pentru a asigura confortul bebelusului.
 • Tetiera si centura se pot regla separat, cand se foloseste in „modulul copil”, iar pozitia tetierei poate fi schimbata in functie de inaltimea copilului.
 • Materiale premium ce rezista la socuri – spuma de uretan, aplicata pe intreaga suprafata a scaunului, poate absorbi socurile si ofera o senzatie confortabila la nivelul intregului corp.

Instalarea corecta a scaunului auto

Inainte de a proceda la instalarea scaunului auto, este bine sa inspectati interiorul masinii si sa va asigurati ca aceasta are dispozitive speciale de fixare a scaunului. Acestea au inceput sa apara in majoritatea autoturismelor incepand din anii 2000. Un pas important: cand alegeti un scaun auto pentru copii, nu faceti niciun compromis. Alegeti produsul care va poate oferi siguranta maxima si confort, tinand cont de particularitatile anatomice ale copilului. La fel de importante sunt instalarea si reglarea corecta a scaunului.

Pentru a instala corect scaunul auto, luati-va toate masurile de precautie.

cursuri puericultura
 • Verificati starea centurii de siguranta.
 • Respectati indicatiile de utilizare si instalare mentionate de producator.
 • Aveti grija ca niciun obiect sa nu fie plasat sub scaun sau dupa spatarul acestuia.
 • Utilizati sistemul ISOFIX pentru instalarea scaunului.

scaun auto bebelusi copii

DAIICHI, singurul model ce se poate instala in 3 moduri

Scaunul auto Daiichi First7 Plus este compatibil cu orice tip de vehicul datorita instalarii in 3 moduri: centura de siguranta / ISOFIX / centura de siguranta + ISOFIX. De asemenea, este prevazut cu o tija inferioara care sprijina scaunul auto, asigurand astfel o fixare perfecta.

Cadrul metalic, lung si solid, creat prin tehnologia avansata DAIICHI, ataseaza ferm scaunul auto de scaunul vehiculului, permitand fixarea sigura a dispozitivului.

miababy magazin

Pentru protejarea pielii sensibile a bebelusilor, scaunele auto Daiichi sunt acoperite cu materiale din bumbac organic 100%. Linia organica este compusa din materiale naturale si pure. Nu cauzeaza iritatii. Nu contine substante nocive.

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *