Cum alegi incaltamintea pentru copil – sfaturi utile

incaltaminte pentru copil

banner-waterwipes-miababy

Incaltamintea pentru copil trebuie aleasa in functie de anumite criterii. Piciorusele celor mici cresc destul de repede si uneori nu le sunt potrivite orice produse, chiar daca au numarul pe care copilul il poarta. Iata o serie de sfaturi care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii pentru copil.

Incaltamintea pentru copil: din piele, cauciuc, panza sau plastic?

Ne sunt recomandate materialele naturale si care lasa pielea sa respire. De aceea cel mai indicat este sa alegeti pentru copil incaltaminte din material textil impermeabil sau piele naturala. Plasticul, cauciul sunt de evitat, piciorul copilului poate sa transpire excesiv si in plus aceste din urma materiale nu sunt deloc comode.

Incaltaminte sub glezna sau peste glezna?

Raspunsul este: sub glezna, daca se poate. Stim ca exista mitul sa luam incaltamintea pentru copil inalta ca sa „tina glezna”. Insa medicii ne avertizeaza ca piciorul copilului trebuie sa ramana cu cel mai mare grad de libertate, pe cat posibil. Acum daca vorbim despre incaltamintea de iarna, vom alege evident ghetute sau cizme, insa pentru primavara, vara si toamna putem opta pentru incaltaminte sub glezna.

Talpa rigida sau flexibila?

Flexibila! Cu cat talpa este mai flexibila, cu atat se dezvolta mai bine piciorul copilului, iar cel mic invata mai repede sa isi gaseasca echilibrul.

banner-waterwipes-miababy

Citeste continuarea pe KUDIKA.RO

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.