Chiftelute de legume | Retete de diversificare

chiftelute de legume

Chiftelute de legume – iata o mancare gustoasa si sanatoasa, care poate fi oferita copilului dupa varsta de 1 an. Afla cum prepari cele mai bune chiftelute de legume pentru bebelus, ideale pentru cina sau o gustare finger food.

Cuprins:

  1. Chiftelute de legume – pe placul copiilor
  2. Chiftelute de legume – ingrediente si mod de preparare

Chiftelute de legume – reteta pentru bebelusi

Atunci cand vine vorba despre prepararea unor retete de mancare pentru bebelusi, este important sa alegi doar ingrediente potrivite varstei copilului tau. Legumele sunt printre cele mai sanatoase alimente si se introduc in alimentatia celui mic inca din prima etapa de diversificare. Daca la inceput principalele modalitati de oferire a legumelor sunt sub forma de supe si piureuri, pe masura ce copilul ajunge la varsta de 1 an ii pot fi oferite si buchetele de legume preparate la abur sau chiftelute de legume.

babylino

Chiftelutele de legume pentru bebelusi se prepara la cuptor. Reprezinta o varianta placuta si sanatoasa de a-i determina pe copii sa manance legume variate. Trebuie sa stii ca un copil este bine sa consume cel putin cinci tipuri de legume pe zi. Cum in aceste chiftelute pot fi incluse cinci-sase feluri de legume, portia de vegetale este asigurata. Ele pot fi servite cu sos de avocado si iaurt sau cu sos de rosii si mozzarela, ceea ce furnizeaza un aport echilibrat de vitamine, minerale, proteine si grasimi sanatoase.

chiftelute de legume bebelusi

Chiftelute de legume – ingrediente si mod de preparare

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gulie mica
  • 2 cartofi
  • 2-3 cubulete de telina
  • 1 ceapa mica sau 1 fir ceapa verde
  • 1 catel usturoi (optional)
  • 1 ou
  • verdeata tocata marunt
  • pesmet
  • faina integrala (optional)

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere: 25-30 minute

Mod de preparare

  1. Se spala foarte bine legumele, se curata morcovii, dovlecelul, cartofii si telina. Toate se dau prin razatoarea cea mai mica sau se maruntesc in robotul de bucatarie. Se lasa la scurs pana se pregatesc celelalte ingrediente, dupa cum urmeaza.
  2. Dupa ce se curata, ceapa se toaca foarte fin, iar usturoiul se preseaza in aparatul special de usturoi.
  3. Dupa ce se spala temeinic sub jet de apa, verdeata (cateva fire de patrunjel si marar) se pune la blender impreuna cu o lingura de pesmet.
  4. Scurgi bine zeama din legumele rase si le amesteci cu ceapa, usturoi si compozitia din blender. Adaugi oul batut, un praf de sare si omogenizezi bine compozitia. Daca este nevoie, poti adauga putina faina integrala pentru a lega mai bine compozitia.
  5. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pune hartie de copt intr-o tava. Modelezi chiftelute de marime potrivita, usor aplatizate, le asezi pe hartia unsa cu putin ulei de masline.
  6. Se lasa la cuptor 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Se pot savura calde sau reci, la cina sau la gustarea dintre mese. Sunt delicioase si potrivite atat pentru pitici, cat si pentru parinti.

Pofta buna tuturor!

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *