Ce poti face pentru a creste un copil empatic: ghid pentru parinti fericiti

copil prietenos

Empatia este una dintre cele mai importante emotii pentru oameni. Creierul nostru prezinta asa-numitii „neuroni oglinda”, care ne ofera capacitatea de a cunoaste trairile si starea sufleteasca a celorlalti. Este important sa dezvoltam capacitatea de a fi empatic din copilarie. Iata ce poti face pentru a creste un copil empatic.

Comunicarea este esentiala

Primele repere ale copilului sunt parintii. El observa modelul din casa si il pune in practica. Pentru a-l face pe copil sa-si cunoasca emotiile, si astfel sa devina un copil empatic, trebuie sa ai o comunicare buna si sincera cu el, aceasta fiind fundamentul empatiei.

Odata ce copilul face diferenta dintre bine si rau, tu ca parinte il poti ghida spre asumarea faptelor si a consecintelor aferente. Astfel, cel mic va putea sa recunoasca in alte circumstante similare emotiile traite si le va identifica si la tovarasii de joaca. Tonul calm si rabdarea sunt instrumente necesare in tot acest proces.

Citeste continuarea pe GARBO.RO.

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *