Ce este bine să ştiţi despre călătoria cu avionul în timpul sarcinii

Zborul cu avionul reprezintă cea mai rapidă modalitate de trasport, indiferent de scopul şi durata unei călătorii. Fie că este o deplasare în interes de serviciu, în scop personal sau este vorba de o vacanţă îndepărtată, biletul de avion reprezintă un pion important în dinamica întregii deplasări. Cu toate acestea, există contexte care impun anumite condiţii şi restricţii, cum ar fi perioada de sarcină. Deşi există companii care manifestă reţinere în a avea la bordul aeronavei o femeie însărcinată, astăzi există posibilitatea de a zbura în siguranţă pe durata sarcinii, atâta timp cât se respectă câteva reguli.

Cum programaţi un zbor sigur pe durata sarcinii

Dacă intenţionaţi să planificaţi un concediu pe durata sarcinii, atunci este esenţial să ţineţi cont de câteva recomandări importante. În primul rând, planificaţi-vă durata vacanţei între săptămânile 14 şi 28 de sarcină, primul şi ultimul trimestru de sarcină nefiind recomandate zborurilor. Odată stabilită perioada, fie că vreţi să  rezervaţi un bilet avion Cluj sau aveţi alt punct de plecare, este esenţial să aveţi posibilitatea de a trece în revistă toate ofertele companiilor de zbor, pentru a putea face cea mai bună alegere, atât ca ore de zbor, cât şi pentru eventualele zboruri pe care ar trebui să le combinaţi. În acest sens, eSky.ro vă stă la dispoziţie cu un motor de căutare care va genera zborurile tuturor companiilor aeriene, fapt ce va uşura foarte mult alegerea zborurilor potrivite. Un alt aspect foarte important, căruia agenţia de turism online îi acordă atenţie, şi care vă va fi de mare ajutor, este cel al asigurărilor de călătorie, putând încheia asigurări medicale suplimentare, atât de necesare pe perioada sarcinii. Un reprezentant al agenţiei vă va sta permanent la dispoziţie cu informaţii concrete legate de unităţile medicale existente în zona în care vă petreceţi concediul.

De ce să alegeţi compania de turism online atunci când plecaţi în călătorie?

Perioada sarcinii reprezintă un context delicat, care impune grijă şi multă atenţie pe durata unei călătorii cu avionul, astfel că eSky.ro vă vine în întâmpinare cu servicii care au drept scop confortul şi siguranţa dumneavoastră pe toată durata deplasării. Alegând să zburaţi printr-o agenţie de turism online, aveţi posibilitatea de a adapta zborul la propriile nevoi, puteţi accesa opţiuni predefinite,  aveţi acces la un ghişeu unic, vă puteţi asigura trasport terestru prin închirierea unei maşini, putând  fi în contact permanent cu un reprezentant care vă va ghida pe durata călătoriei şi vă va sta la dispoziţie cu lămuririle necesare. Astfel, o companie de turism devine aliatul ideal atunci când sunteţi însărcinată şi doriţi să călătoriţi în siguranţă, vreţi să procuraţi bilete avion la preţuri accesibile şi intenţionaţi să aveţi un concediu plăcut, adaptat nevoilor şi contextului dumneavoastră.

Reguli de zbor pe durata sarcinii

Orice deplasare cu avionul pe perioada sarcinii, va fi anunţată medicului care urmăreşte sarcina. Se va evita zborul în primul şi ultimul trimestru de sarcină, veţi avea asupra dumneavoastră dosarul medical şi veţi semnala însoţitorilor de zbor că sunteţi însărcinată, pentru a vă asigura un loc înspre culoar şi pentru a nu vă poziţiona lângă ieşirile de urgenţă.  Se vor evita zborurile mai lungi de patru ore şi zborurile consecutive. Variaţiile de presiune, umiditatea scăzută şi nivelul de radiaţii, pot avea efecte negative asupra unei femei însărcinate, astfel că se impun zboruri cât mai scurte, o hidratare constantă şi mici deplasări pe durata zborului, evitându-se astfel riscul de producere a trombozei venoase, cauzată de imobilizarea îndelungată în scaunul avionului. Vă puteţi asigura mai mult confort pe durata zborurilor, îmbrăcând haine lejere şi încălţăminte comodă, ciorapi compresivi şi făcând activităţi care vă asigură  o stare de bine, precum cititul sau muzica.

Bucuraţi-vă de vacanţă pe perioada sarcinii!

Chiar dacă sunteţi însărcinată, apelând la profesionalismul agenţiei de turism online, vă puteţi organiza vacanţa de vis, alegând destinaţii apropiate şi personalizându-vă programul zilnic în funcţie de posibilităţi, rezervându-vă  bilete avion ieftine şi încheind asigurări de călătorie şi suplimentare, potrivite situaţiei dumneavoastră. Alegând puncte de cazare moderne şi beneficiind de cele mai bune servicii, având acces la unităţile medicale din zonă şi vizitând punctele de interes turistic potrivite posibilităţilor dumneavoastră, vacanţa va fi un succes, relaxându-vă şi bucurându-vă de câteva zile speciale în cea mai frumoasă perioadă a vieţii, cea în care aşteptaţi să deveniţi mamă.

Sursă Foto: Envato Elements

Despre autor

Mamisicopilul.ro

One Comment on “Ce este bine să ştiţi despre călătoria cu avionul în timpul sarcinii”

  1. Foarte interesant articol! Se pare ca zborurile in perioada sarcinii sunt in siguranta atata timp cat respectam regulile stabilite. Este foarte folositor sa cautam ofertele companiilor de zbor, acestea putand fi gasite foarte usor pe site-uri web specializate cum ar fi eSky.ro. Acesta este un ghid excelent pentru calatorii insarcinate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *