Caria dintilor de lapte: cauze si ce este de facut

caria dintilor de lapte

Daca ne intrebam de ce apare caria dintilor de lapte, descoperim ca igiena dentara este adesea incriminata. Insa sunt parinti care respecta cu rigurozitate regulile de igiena pentru copii, curata gingiile micutilor chiar inainte de aparitia primilor dinti, ii periaza dimineata si seara si, totusi, caria apare. Care este explicatia?

Din ce cauze apare caria dintilor de lapte?

Sigur ca igiena deficitara duce la aparitia cariilor. Medicii recomanda sa incepem igiena orala a bebelusului inainte de aparitia primilor dinti, cand se curata gurita si gingiile. Periajul va fi inceput odata cu aparitia primului dinte, cu apa sau pasta de dinti adaptata varstei. Igiena orala se va realiza dimineata si seara, chiar si dupa mesele principale ale copilului.

Pasta de dinti – cu sau fara fluor?

Cel mai bine este sa cereti parerea medicului pedodont. Daca considera ca este cazul, pasta de dinti cu fluor adaptata varstei poate fi de mare ajutor cand exista risc de cariere sau demineralizare, in ciuda respectarii masurilor de igiena dentara pentru sugar.

Citeste continuarea pe KUDIKA.RO

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.