Arsuri solare in sarcina – A fi insarcinata vara nu este tocmai usor. Pe langa temperaturile crescute care sunt mai greu de tolerat in perioada sarcinii, exista si riscul de a te confrunta cu arsuri solare, mai ales daca esti tentata de a petrece prea mult timp la plaja sau la piscina, sub razele soarelui. Iata ce riscuri pot aparea si cum pot fi tratate arsurile solare in timpul sarcinii.
In timpul sarcinii exista o crestere a nivelului de hormoni din corp. Acest lucru determina pielea sa devina mai sensibila si predispusa la arsuri solare in sarcina. De fapt, celulele producatoare de pigmenti sunt suprasolicitate, determinand pielea sa devina mai susceptibila la decolorare atunci cand este expusa razelor UV ale soarelui. In loc de un bronz uniform, ai putea capata o multitudine de pistrui sau chiar melasma, pete cenusii care se gasesc deseori pe obraji. De asemenea, sarcina modifica sistemul imunitar si arsurile pot fi mai intense decat de obicei.
„Mai mult decat atat, razele UV ale soarelui pot descompune acidul folic din organism. Acest lucru este riscant pentru dezvoltarea neurologica a bebelusului tau, in special in primele 12 saptamani de sarcina”, spune dr. Silviu Istoc.
Deoarece afecteaza doar nivelul pielii, o arsura solara minora in timpul sarcinii, nu este de obicei, un lucru care sa te ingrijoreze. Din pacate, arsurile solare severe pot provoca reacții adverse suparatoare care ar putea afecta copilul.
Prin impactul asupra capacitatii corpului de a-si regla temperatura, o arsura solara severa poate provoca aparitia febrei. Acest lucru poate duce la defecte la nastere, mai ales daca apare inainte de implantarea embrionului.
„Arsurile solare in sarcina pot favoriza deshidratarea. O viitoare mamica poate pierde pana la 1 litru de lichide atunci cand este expusa la temperaturi de peste 30 de grade C pentru doar zece minute. Prin cresterea temperaturii corporale, deshidratarea poate induce riscul travaliului prematur sau al avortului din cauza contracțiilor uterine premature. Pierderea de lichid poate creste, de asemenea, riscul de lesin, ameteli”, adauga dr. Silviu Istoc.
Citeste continuarea pe KUDIKA.RO
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…
Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…