Articole

Siguranta locuintei – cum sa ai o casa ferita de pericole

Siguranta locuintei – iata unul dintre factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un imobil ori cand incepi procesul de amenajare, mai ales daca in familia ta este si un copil. Afla cum poti avea o casa ferite de pericole, in trei pasi simpli.

Locuinta este spatiul in care petreci o mare parte a timpului si este esential sa fie un mediu sanatos si sigur. O casa sigura inseamna un loc pe care raufacatorii sa il evite sau sa nu le permita accesul. Dar inseamna si un loc care sa reziste in fata calamitatilor naturale si in care sa respiri aer curat. Este important ca locuinta sa fie dotata cu sisteme de securitate care sa permita detectarea pericolelor si solutionarea acestora.

Securizarea usilor si ferestrelor

Talharii reprezinta una dintre principalele amenintari pentru o casa si, implicit, pentru locuitorii acesteia. De multe ori, hotii actioneaza in grup si cauta cele mai vulnerabile case si cele mai facile modalitati de a patrunde intr-o locuinta. De aceea, este important sa acorzi o atentie sporita usilor si ferestrelor. Locuinta trebuie sa fie dotata cu un sistem de securitate care sa includa senzori pentru ferestre si usi. Acestia alerteaza locatarii cand cineva incearca sa intre ilegal in casa. Totodata, este recomandat ca usa de la intrarea in locuinta sa aiba incuietori suplimentare. O alta solutie care descurajeaza hotii sa patrunda intr-o casa este instalarea unui sistem de iluminare a curtii bazat pe senzori de miscare.

Mentinerea curateniei in casa

Curatenia este un factor important pentru siguranta locuintei. In primul rand, o locuință ordonata permite evacuarea rapida a locatarilor in cazul unor probleme (de la incendii si inundatii pana la furturi). In acest sens, este esential ca accesul spre iesirea din casa sa nu fie restrictionat. Este esential sa nu blochezi usile si ferestrele cu obiecte de mobilier sau de design.

De asemenea, este important ca aerul din locuinta sa fie unul proaspat, pentru a evita aparitia unor probleme de sanatate. Drept urmare, este recomandat sa stergi frecvent praful din casa, precum si orificiile de ventilatie. In plus, mucegaiul poate cauza probleme de sanatate, de aceea trebuie sa iei masurile necesare pentru a impiedica aparitia acestuia sau pentru a-l curata, mai ales in camera copilului. O metoda eficienta de a stopa formarea mucegaiului este prin ventilarea camerelor. Deschide zilnic ferestrele si usile pentru a reduce nivelul de umiditate.

Citeste continuarea articolului pe GARBO.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

2 săptămâni ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

4 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

4 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago