Aroma copilăriei – particularitățile parfumurilor pentru copii

parfumuri pentru copii

În prezent, există diverse branduri cosmetice care produc linii specializate de parfumuri pentru copii și adolescenți.

Caracterizate printr-o textură delicată și o aromă discretă, acestea nu irită receptorii olfactivi, nu provoacă reacții adverse și dețin o compoziție inofensivă.

De ce ar avea nevoie copiii de parfum?!

Specialiștii susțin că un copil ar trebui să asimileze diferite mirosuri și arome de la o vârstă fragedă. Faptul este că susceptibilitatea organismului în această perioadă a vieții este cea mai mare și, prin urmare, este mult mai ușor să îmbunătățiți receptorii olfactivi și tactili.

Cu toții cunoaștem că eroi principali ai copiilor sunt părinții: aceștia îi analizează îndeaproape, încearcă să adopte anumite obiceiuri și să le copieze comportamentul. Dorința de a imita adulții este o etapă naturală de dezvoltare a copilului. Această regulă este relevantă și în ceea ce privește parfumeria. Privind cum mama și tata pulverizează apa de parfum în fiecare zi, copilul va dori să încerce și el această experiență. Cu toate acestea, un parfum pentru maturi este adesea extrem de concentrat, conține substanțe alcoolice, ceea ce îl face periculos pentru un organism imatur. Această circumstanță explică nevoia de parfumerie pentru copii.

Termeni de utilizare

– Citiți cu atenție ambalajul sticluței înainte de achiziționare. Produsul trebuie să aibă dovada finalizării cu succes a tuturor testelor și verificărilor necesare. Compoziția nu ar trebui, de asemenea, să ridice semne de întrebare.

– Optați pentru sticluțele din plastic. Recipientul de sticlă se poate strica cu ușurință, iar fragmentele pot tăia pielea delicată a copilului.

– Dacă părintelui îi place o aromă, nu este deloc necesar ca copilul să o accepte. Nu insistați asupra apei de parfum, ignorând părerea copilului.

– Oferiți copilului instrucțiuni detaliate cu privire la modul de utilizare a produsului și de ce nu ar trebui să-l pulverizeze în  zona ochilor.

– Rețineți că aplicarea parfumului pe pielea copiilor sub 2 ani este strict interzisă.

cursuri puericultura

parfumuri pentru copii

Caracteristicile parfumeriei pentru copii

O caracteristică cheie a produselor parfumate pentru copii este o compoziție complet hipoalergenică, pentru că pielea acestora este destul de sensibilă, susceptibilă la roșeață și iritații. De aceea, parfumurile sunt compuse doar din ingrediente naturale, inofensive. În plus, alcoolul și coloranții sunt excluși din compoziția lor.

De la ce vârstă poți folosi produsul cosmetic?!

Vârsta optimă în care este permis să înceapă utilizarea este de patru-șapte ani. De îndată ce copilul atinge această etapă, mama poate merge în siguranță la magazin pentru a cumpăra un produs parfumat.

miababy magazin

Important: dacă copiii nu vor să folosească apa de parfum, nu-i forțați. Din punct de vedere pedagogic, orice element nou ar trebui introdus într-un mod subtil, așa că gândiți-vă exact la modul de prezentare a parfumului.

Cum să alegi parfumul potrivit pentru copii?

După cum a fost menționat mai sus, parfumul pentru copii trebuie să îndeplinească o serie de criterii. În primul rând, nu poate conține elemente iritante și excesiv de concentrate, ingrediente sintetice. În al doilea rând, substanțele care conțin alcool sunt excluse din compoziția sa, precum și componentele care pot provoca iritații. În al treilea rând, sticluța trebuie să fie confecționată strict din plastic. Recipientele din sticlă sunt interzise.

În ceea ce privește recomandările în contextul genului, apa de toaletă a copiilor pentru fete și băieți nu diferă fundamental. De regulă, acestea sunt arome florale-fructate ușoare, cu un traseu discret.

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *